SUA pregătește cu pași repezi un vaccin anti-COVID-19

Guvernul lui Donald Trump pregăteşte în mod activ distribuirea la scară mare a unui eventual vaccin împotriva covid-19 - până la 1 noiembrie -, adică chiar înainte de alegerile prezidenţiale, un lucru care arată cursa neînfrânată angajată de cea mai afectată ţară din lume în vederea învingerii epidemiei, relatează AFP.

Author: Georgiana Balaban joi 03 septembrie 2020 , 14:41

sua vaccin coronavirus
sua vaccin coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autorităţile sanitare ”cer de urgenţă” ca statele federale să facă cea ce este necesar pentru ca centre de distribuire a unui viitor vaccin să poată fi ”complet operaţionale până la 1 noiiembrie 2020”, scrie directorul Centrelor americane de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC), Robert Redfield,

într-o scrisoare trimisă săptămâna trecută guvernatorilor, consultată de AFP.

Directorul CDC menţionează o ridicare a restricţiilor administrative sau emiterea unor permise şi licenţe.

Este vorba despre un nou semn al faptului că cursa vaccinului este lansată la maximum în ţară, care a cheltuit miliarde de dolari pentru dezvoltarea şi producerea unui remediu împotriva noului coronavirus.

SUA pregătește cu pași repezi un vaccin anti-COVID-19

Autorităţile sanitare ”se pregătesc rapid în vederea unei implementări a unei distribuiri la scară mare de vaccinuri împotriva covid-19 în toamna lui 2020”, subliniază în această scrisoare Redfield.

Preşedintele Donald Trump, care candidează la realegerea sa, la 3 noiembrie, declara săptămâna trecută că Statele Unite au să dispună de un vaccin ”anul acesta”.

Republicanul, al cărui bilanţ economic a fost considerabil pătat de pandemia covid-19, mizează totul pe descoperirea rapidă a unui vaccin.

”SARCINĂ IMENSĂ”

Mai multe vaccinuri se află, în prezent, în faza testelor clinice, însă nu este sigur că unul dintre ele ar fi eficient şi sigur, iar cu toate acestea autorităţile pregătesc o eventuală distribuire pentru a câştiga timp preţios.

Mai multe documente vizând pregătirea statelor în vederea acestei ”sarcini imense”, potrivit lui Redfield, le-au fost trimise acestora odată cu scrisoarea sa.

Unul dintre aceste documente stabileşte trei scenarii, în funcţie de progresele unui ”vaccin A” şi unui ”vaccin B”. Acestea par să corespundă vaccinurilor dezvoltate de laboratorul american Pfizer şi compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, potrivit The New York Times (NYT).

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

sua vaccin coronavirus
sua vaccin coronavirus

Statele Unite au precomandat milioane de doze la aceste două companii, însă şi la societăţile AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax şi Sanofi, cu scopul de a-şi asigura livrări rapide din partea vaccinului-canidat care se dovedeşte câştigător.

”Scenariile descrise mai jos trebuie să fie folosite de state şi de jurisdicţiile locale în vederea dezvoltării unui plan operaţional al unei vaccinări precoce împotriva covid-19, în contextul în care aprovizionările cu vaccinuri vor fi limitate”, se arată în acest document.

În primul scenariu- potrivit căruia vaccinul A îşi demonstrează eficienţa- se estimează că aproximativ două milioane de doze ar fi disponibile, la sfârşitul lui octombrie, iar apoi între 10 şi 20 de milioane, la sfârşitul lui noiembrie.

Citeste si: Actrița Carmen Tănase, ipoteză-șoc: Ținta pandemiei sunt copiii

Citeste si: Ţara din Europa care înregistrează o creştere majoră a cazurilor de coronavirus

Citeste si: Curs valutar BNR, joi 3 septembrie 2020. Ce se întâmplă cu leul în această dimineață

În al doilea scenariu, vaccinul B este eficient, iar în al treilea ambele vaccinuri sunt eficiente).nr cuvinte: 746

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Citeste si: Prima declarație oficială a Priscillei Presley după ce a contestat testamentul fiicei sale în instanță- radioimpuls.ro

În document sunt detaliate condiţiile necesare trimiterii vaccinului, depozitării acestuia şi populaţiile care trebuie să fie vaccinate în mod prioritar, şi anume personalul medical şi lucrătorii consideraţi esenţiali.

O probă suplimentară a faptului să Statele Unite fac totul pentru a face posibil accesul la un vaccin cât mai rapid este că şeful Agenţiei americane a medicamentului (FDA) Stephen Hahn nu a îndepărtat ipoteza autorizării unui vaccin prin intermediul unei proceduri de urgenţă, înainte de încheierea testelor clinice.

Aceste teste constau în administrarea vaccinurilor experiementale unor milioane de oameni şi în compararea rezultatelor cu aceleaşi proporţi de oameni care au primit un placebo.

Citeste si: România, campioana Europei la decese Covid-19. Explicațiile medicului Alexandru Rafila

Într-un interviu publicat duminică de Financial Times, Hahn a negat că ar fi fost supus unor presiuni de către Trump în vederea autorizării unui vaccin înaintea alegerilor prezidenţiale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si