"Sunt animale. Sa plece acasa!" Un primar din Italia este foc si para pe romani, dupa ce acestia au ingrozit o localitate intreaga`

Sase imigranti romani sunt cercetati in Italia dupa ce, fiind in stare de ebrietate, s-au batut si au lasat gunoaie intr-un parc, dupa o petrecere, iar primarul localitatii in care au avut loc incidentele i-a comparat cu animalele si ii considera indezirabili.

A.S., vineri 13 octombrie 2017 , 11:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Incidentele au avut loc duminica intr-un parc din statiunea Marina Julia, situata in localitatea Montfalcone, in apropierea orasului Trieste (regiunea Friuli-Venezia Giulia).
Sase romani rezidenti in Marina Julia sunt acuzati ca au baut intr-un parc, au aruncat pe jos sticle si alte gunoaie, dupa care, fiind in stare de ebrietate, s-au luat la bataie. In altercatie, geamuri ale unui imobil rezidential au fost sparte. Doi dintre romani au fost transportati la Spitalul "Sfantul Pavel" din Monfalcone.

Citeste si: A nascut o fetita cu dizabilitati si a vandut-o, ca sa scape de ea. Ce s-a intamplat cu micuta este sfasietor

Citeste si: A plecat la scoala si nu s-a mai intors. O eleva de 13 ani din Rovinari este de negasit

Primarul din Montfalcone, Anna Maria Cisint, s-a deplasat la fata locului si a condamnat vehement incidentele.
"Este dezgustator ce au lasat in urma indivizi identificati drept cetateni de origine romana", a declarat Anna Maria Cisint, membra a formatiunii de extrema-dreapta Liga Nordului, pe pagina de Facebook, potrivit site-ului de stiri IlFriuli.it.

Citeste si: Presedintele PNL Olt, Costel Moisescu, a murit in urma unui infarct

Citeste si: Cand trecem la ora de iarna in 2017 si cum ne afecteaza acest lucru?

Joi, primarul a revenit cu declaratii. "Cand identificarile vor deveni oficiale, voi activa toate instrumentele prevazute de lege", a continuat Cisint, precizand ca suspectii sunt angajati ai unei firme a trustului de constructii navale Fincantieri.

"Am activat deja biroul juridic al localitatii si, daca va fi un proces penal, administratia se va constitui parte civila pentru a cere daune. Vom cere companiei la care lucreaza sa isi asume responsabilitatea si sa intervina, inclusiv pentru a repara daunele provocate.
Vom cere si activarea altor prevederi: pentru noi, sunt persoane indezirabile, care vin la Monfalcone pentru a munci, dar se comporta ca animalele si ne-ar placea ca si firma lor sa ii considere indezirabili. Nu pot face mizerii in orasul care ii gazduieste. Sa plece acasa",
a spus primarul.

 

Te-ar putea interesa si

Loading...