Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că a început tipărirea taloanelor de pensie pe luna iulie. 

" A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Cine va beneficia de acest ajutor

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, pensionarilor a căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, transmite Ministerului Muncii.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Citeste si: Gest inconștient săvârșit de o minoră din Cluj: Fata de 13 ani a ajuns la spital după ce a sărit, pe o saltea improvizată, pentru a ieşi din casă noaptea

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022.

Citeste si: Marte intră în Taur începând cu 5 iulie 2022. Cum sunt influențate zodiile

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. 

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si