Ioan Craiu, originar din comuna Rauceşti, judetul Neamt, a murit in urma unui accident de munca petrecut la otelaria NLMK din Vallese di Oppean, provincia Verona. In urma lui a ramas o sotie de 22 de ani, insarcinata.

Accidentul s-a

produs sambata, 9 septembrie. In timpul unei manevre de ridicare a capacului unui cuptor, utilajul de ridicare a cedat pe neaşteptate. Ioan a fost lovit in zona capului de un carlig al utilajului. Barbatul a murit pe loc.

Colegii au chemat imediat ajutoare. A sosit un elicopter ambulanta, dar nu s-a mai putut face nimic. Carabinierii şi inspectorii de la Spisal Verona au deschid o ancheta pentru a stabili cauzele şi responsabilitatile pentru acest accident.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Dupa accident, sindicatele din fabrica au declansat o greva. Ioan era angajat al unei firme externe, Nuova MS. Sindicatele Fiom Cgil Verona, Flmu- Cub Verona, Fim Cisl Verona au decis sa faca greva pana luni 11 septembrie. Reprezentantii locali de la „Rifondazione comunista” au vorbit, intr-un comunicat, de “tragedie anuntata”: “Ca intr-un scenariu, cel care plateste este veriga slaba a lantului. Intai se utilizeaza criza pentru a se inrautati conditiile de munca, apoi se face recurs la muncitori mai vulnerabili de pe piata muncii dispusi sa munceasca in conditii de risc marit si cu salarii mai mici,

si apoi ne scandalizam in fata ireparabilului”.

Sursa: gazeta romaneasca.com

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si