Ermina Strutinschi locuiește în Kabul, capitala Afganistanului, și este directorul filialei locale a International NGO Safety Organisation, potrivit site-ului StiriSuceava.net. Ea spune că orașul este „în mare parte calm”, că a trecut fără probleme prin punctele de control ale luptătorilor talibani, că magazinele sunt deschise și că electricitatea și telecomunicațiile funcționează.

Citeste si: Schimb de focuri în care au fost implicate forţe afgane, americane şi germane, pe aeroportul din Kabul

Mesajul româncei care nu vrea să plece din Afganistan

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat duminică, 22 august 2021, că a fost evacuat din Kabul și ultimul român care solicitase repatrierea din Afganistan; acesta a ajuns la Islamabad. Nu toți românii din Afganistan își doresc, însă, își doresc să părăsească țara cucerită de talibani.

Ermina Strutinschi spune că nu are motive să plece din Kabul, chiar dacă recunoaște că și părinții ei sunt terifiați și nu mai au încredere în judecata ei pentru că refuză să plece din Agfanistan. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Citeste si: Coșmar în Afganistan- 7 morți

"Dragii mei, Multumesc pentru urarile de ziua mea. Intr-adevar s-a dovedit sa fie una memorabila.

Sunt in Kabul, in siguranta, si, in ciuda scenelor de groaza filmate la aeroport pe care le vedeti pe ecranele voastre acum, orasul e in mare parte calm, si nu am nici un motiv sa plec. Am trecut prin puncte de control Talibane fara probleme, chiar ca femeie si ca international. Am cumparat legume in bazar, and vorbit cu negustori. Magazinele sunt deschise, electricitatea si telecomunicatiile functioneaza. Nu am fost amenintata direct.
Ceea ce nu am nevoie de la voi e presiune cum ca ar trebui sa plec – nu am cum la momentul acesta, din cauza situatiei de la aeroport, chiar daca as vrea, si nu vreau sa plec in primul rand. Sunt in siguranta", a scris femeia în mesajul său.

Citeste si: MAE: Ultimul cetăţean român care solicitase repatrierea din Afganistan a fost evacuat în siguranţă

"Părinții mei sunt terifiați"

Suceveanca recunoaște că situatia este fluida, socanta pentru multi, si multi afgani au ingrijorari legitime in privinta propriei persoane. Mai multe țări au impus un regim neanuntat de sanctiuni care va afecta civilii afgani cel mai mult, si nu noua administratie. Bancile, rezervele de bani pentru populatie, si situatia economica in general sunt cea mai mare ingrijorare acum, susține femeia din Kabul.

"Personal, am fost contactata de sute de persoane care mi-au spus sa plec si cum sa plec – m-am chinuit sa-mi amintesc cine sunt aceste persoane, in multe cazuri. Parintii mei sunt terifiati de aceasta narativa unilaterala, si au incetat sa aiba incredere in abilitatea mea de a-mi aprecia mediul de operare chiar daca sunt de peste sapte ani in aceasta tara si acest oras, majoritatea timpului in afara unei baze militarizate si responsabila pentru propria siguranta si cea a angajatilor mei".

Citeste si: Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si