Cetățenii Coreei de Nord nu au voie să formeze un grup mai mare de 4 persoane, cu excepția celor care locuiesc în aceeași casă.

„Dacă patru sau mai multe persoane, cu excepția celor care formează o gospodărie, se vor întâlni în public, chiar dacă ele sunt rude, autoritățile pentru controlul bolilor îi vor trimite la un centru de muncă disciplinară pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid. Alții primesc doar o amendă uriașă”, a spus un locuitor din provincia Pyongan de Sud, în apropiere de capitala Phenian, conform Radio Asia Liberă, citat de Business Insider.

Citeste si: Atac armat în Anglia: șase morți, printre care și un copil

Sursa, care a vrut să-și păstreze anonimatul din motive de securitate, a mai spus că ordinul vine de la agenția pentru prevenția și controlul bolilor care încearcă să prevină răspândirea variantelor coronavirusului.

Nunțile sunt permise în Coreea de Nord

În Coreea de Nord, nunțile sunt permise, însă pentru a putea fi organizate, cei care se ocupă cu desfășurarea evenimentului trebuie să fie extrem de atenți la respectarea regulilor de prevenire a coronavirusului.

De exemplu, un bărbat a primit o amenda uriașă pentru că a organizat nunta fiului său, în cadrul gospodăriei unde acesta locuia. Autoritățile insistă că nunțile sunt încă permise, însă cei care le organizează trebuie să respecte regulile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Din nefericire, nu este clar cum sunt date aceste pedepse și de ce unii sunt doar amendați iar alții trimiși la muncă silnică.

Pedepse dure pentru cetățenii Coreei de Nord

Pedepsele dure sunt menite să oprească circulația virusului în țara în care nici până în ziua de azi nu a raportat un singur caz de coronavirus. În iunie, Kim s-a răstit la oficialii nord-coreeni pentru „iresponsabilitatea și incompetența cronică” în gestionarea pandemiei, sugerând că virusul circulă și situația din Coreea de Nord nu este deloc bună.

Restricțiile COVID-19 din Coreea de Nord[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț despre complicațiile cardiace ale tinerilor sub 20 de ani, mai ales băieţii, în cazul infectării cu COVID-19

Recent, Radia Asia Liberă a transmis că în Coreea de Nord au fost incinerate 12 cadavre ale unor persoane care au murit după ce au dezvoltat simptome respiratorii acute.

Din păcate, nu este încă clar cât de avansată este campania de vaccinare nord-coreeană, informațiile fiind dificil de obținut dintr-o țară atât de închisă.

Rusia s-a oferit să livreze doze de vaccin în Coreea de Nord, dar nu este încă cunoscut dacă acestea au ajuns în țară, într-un final.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si