Wu Zunyou, epidemiolog-şef la Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolii, a spus că un al cincilea val al coronavirusului în China este posibil, mai ales că se apropie sezonul rece.

Cu excepţia epidemiei din Wuhan, unde a fost necesară intervenția tuturor forțelor de ordine, celelalte focare au fost sporadice, cazuri regionale şi au fost mai eficient gestinate.

Citeste si: Ungaria a pierdut de sub control pandemia. Ce număr uriaș de infectări a anunțat azi Guvernul de la Budapesta

Care au fost primele 4 valuri ale pandemiei în China

Potrivit South China Morning Post, Wu a caracterizat primele patru valuri: declanşarea epidemiei în Wuhan, controlată până la începutul lunii martie; o epidemie regională în nord-estul Chinei, în aprilie şi mai, determinată de cazuri importate; focarul izbucnit în iunie la o piaţă din Beijing; descoperirea de cazuri în oraşele din nord-est Dalian şi Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, în luna iulie.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citeste si: Andra Volos și Bogdan Mocanu de la „Puterea Dragostei” s-au împăcat. Gestul care i-a dat de gol

„Cu excepţia epidemiei din Wuhan, focarele au fost sporadice, cazuri regionale şi au fost eficient controlate”, a mai spus el, potrivit News.ro.

Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"

Prima țară care a depășit deja primele două valuri ale pandemiei de coronavirus se confruntă deja cu o nouă recrudescență de cazuri.

Iranul pare să se confrunte cu un  „al treilea val” al pandemiei de coronavirus, numărul de noi infecții depășind pragul de 3.000

pe zi, cel mai ridicat număr de cazuri din ultimele luni.

Iranul a fost una dintre primele țări care s-au confruntat cu  pandemia izbucnită din China, scrie The Guardian. 

Citeste si:   Madridul, în carantină din nou. Coronavirusul lovește puternic în Vestul Europei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si