Vor crește taxele de parcare în București?! Tarife cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an, în funcţie de zonă

Primarii din Bucureşti cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare. Tarifele propuse sunt cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an, în funcţie de zonă.

Author: Georgiana Balaban joi 18 martie 2021 , 07:51

taxe de parcare mai scumpe în București
Se scumpesc taxele de parcare?![Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primarii tuturor sectoarelor din Bucureşti cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare şi propun tarife cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an, în funcţie de zonă.

Citeste si: VIDEO- UE vrea să interzică din 2025 mașinile cu benzină și motorină

Ce a transmis primarul Sectorului 2

”Azi am semnat, alături de toţi primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creşterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spaţiul public, al tuturor, pe preţuri de nimic”, a anunţat, miercuri, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Acesta a publicat pe Facebook şi scrisoarea pe care primarii sectoarelor au trimis-o Consiliului General.

taxe de parcare mai scumpe în București
Preț taxă de parcare în Capitală.[Sursa foto: google]

Potrivit documentului, în prezent se află în dezbatere publică la Primăria Generală proiectul de hotărâre pentru stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, din 2022.

Citeste si: Ce poți păți dacă te oprește poliția și nu ai asigurare RCA valabilă

”Ca răspuns la nevoile comunităţilor pe care le reprezentăm, noi intenţionăm să ne implicăm activ în a găsi soluţii şi realiza proiecte care să elibereze trotuarele şi spaţiile verzi de maşini şi să sistematizăm parcările de reşedinţă din oraşul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente şi, acolo unde spaţiul o permite, parcări la principalele intrări din Bucureşti”, se arată în scrisoare.

Citeste si: Ce poți păți dacă te oprește poliția și nu ai asigurare RCA valabilă

Primarii afirmă că au nevoie de bani pentru a face lucrurile pe care şi le-au propus, iar actuala taxă de parcare este ”mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene”, sau chiar sub taa de parcare din marile oraşe ale ţării.

Citeste si: Cod Rutier 2021. Ce poți păți dacă lovești o mașină în parcare și nu declari accidentul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si