VIDEO - UE vrea să interzică din 2025 mașinile cu benzină și motorină

2025 poate aduce sfârșitul mașinilor cu benzină și motorină. În UE sunt pregătite reguli dure împotriva emisiilor de dioxid de carbon.

Iulian Ciurea, miercuri 03 martie 2021 , 19:53

Uniunea Europeană vrea reguli noi pentru mașinile cu benzină și motorină
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Suntem la o stație de încărcare pentru mașini electrice din capitală. Acest domn are un astfel de vehicul pus la dispozitie de angajator.

Obiectiv, analizează plusurile și minusurile.

„Sunt ok ca și consum, să spun așa, ca și mișcare în trafic, mai ales în București, dar ca investiție, pentru o persoană fizică, sunt cam pretențioase”, spun oamenii.

Așa se face că puțini români își permit să treacă la mașini prietenoase cu mediul.

Uniunea Europeană vrea reguli noi pentru mașinile cu benzină și motorină

Din 2025, în Uniunea Europeană se poate ajunge la revoluția electrică. Vehiculele noi, de la mașini, la camioane, ar trebui să iasă pe poarta fabricilor cu emisii zero. Termenul este negociat cu producătorii din industria auto și cu transportatorii care ar trebui să schimbe, treptat, flota de camioane, autobuze și microbuze.

„Perspectivele sunt sumbre pentru transportul comercial, cu atât mai mult în lipsa unei infrastructuri dedicate vehiculelor mai puțin poluante.


3.16...3.21 E absolut nefiresc să ne imaginăm că 2025 poate să impună o astfel de obligație”, spun transportatorii.

Dar autoritățile europene sunt decise să ia măsuri dure pentru protecția mediului.

„Orice tranzitie este dureroasă și dificililă. Si, uneori, tendința este să privești muntele pe care trebuie să-l urci și să spui: e prea înalt, n-o să urc”, spune vicepreședintele Comisiei Europene.

Revenim în România, unde situația parcului auto este una gravă.

„Peste 9 milioane de autovehicule sunt înmtriculate în România. Vorbim aici de autoturisme, dar și de vehiculele de tramsport marfă și persoane”, relatează reporterul Kanal D.

România, plină de mașini cu benzină și motorină

Majoritatea vehiculelor sunt pe benzină și motorină. Găsim doar 5.800 de mașini electrice și 45 de mii de autoturisme hibrid. În rest, 8 din 10 vehicule sunt mai vechi de 10 ani.

Și așa apar problemele. 21 la sută din mașinile controlate anul trecut depășeau limitele de poluare. 64 de mii de vehicule au fost controlate în 2020 trecut de inspectori.

„Registrul Auto Român a încadrat 5,11 la sută din mașinile controlate la risc iminent de producere a accidentelor”, spun cei de la RAR.

Pe hârtie, 51 la sută dintre români ar face trecerea la o mașină hibrid.

28 la sută spun că își doresc un model electric. Dar prețurile mari și lipsa infrastructurii îi îndepărteaz pe mulți de o astfel de achiziție.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Negocieri fără rezultat după prima ședință a coaliției de guvernare! Florin Cîțu pune... Negocieri fără rezultat după prima ședință a coaliției de guvernare! Florin Cîțu pune presiune asupra USR PLUS pentru a numi un ministru al Sănătății
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si