Planurile urbanistice zonale au fost suspendate pentru o perioadă de un an de zile în București

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că cele cinci planuri urbanistice zonale de sector care trebuie suspendate sunt absolut nocive şi distrug sute de hectare de spaţiu verde, cât şi oportunităţile de dezvoltare ale Capitalei. El a adăugat că pe ordinea de zi a Consiliului General figurează un proiect de hotărâre prin care Parcul Natural Văcăreşti va trece în administrarea PMB.

Author: Andreea Bolocan vineri 26 februarie 2021 , 21:14

planurile urbanistice zonale au fost anulate nicusor dan
Nicușor Dan
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dan Barna a prezentat un amendament care propune suspendarea celor 5 PUZ-uri pe o perioadă de 12 luni.

USR a anunţat că susţine amendamentul propus de edilul general al Capitalei.

Amendamentul lui Nicuşor Dan privind suspendarea PUZ Sector 2, cel referitor la Sectorul 3, la Sectorul 4, Sectorul 5 şi Sectorul 6 au fost adoptat de către CGMB. Primarul Nicuşor Dan a mulţumit majorităţii USR şi PNL din Consiliul General pentru susţinere şi a precizat că acesta e un moment de cotitură pentru dezvoltarea Bucureştiului.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, este de părere că această decizie de a suspenda PUZ-urile este o decizie curajoasă a Consiliului USR și PNL.

Nicușor Dan: ”Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie”

„E un moment de cotitură pentru Bucureşti.

Ani de zile a prevalat interesul privat şi diferitele reţele de interese în faţa interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General USR şi PNL a luat azi o decizie curajoasă, o decizie corectă şi şi-a dovedit ei înşişi că acţionează în interes public şi nu privat.”

Nicușor Dan a explicat se se întâmpla în cazul în care cele 5 PUZ-uri nu erau suspendate și cât mult rău puteau provoca.

Citeste si: Nicuşor Dan: Au fost efectuate viramentele sumelor stimulentului pentru nou-născuți

Prin aceste PUZ-uri urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde, într-o capitală în care bătrânii suferă de boli cardiovasculare şi copiii de probleme respiratorii din cauza poluării. Această dezvoltare trebuie să fie sustenabilă şi mai ales făcută pentru cetăţean şi nu pentru interese speculative. E o victorie a societăţii civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri, o victorie materializată prin majoritatea PNL şi USR din Consiliul General. Vreau să mulţumesc consilierilor că s-au prezentat la vot cu toţii, au fost 29 de voturi din 29”, a afirmat primarul general, într-o declaraţie de presă.

Sectorul 3

Nicușor Dan și-a dorit suspendarea pe 2 ani a PUZ-urilor

După negocieri aprinse, planurile urbaniste zonale ale Capitalei au fost suspendate pentru un an, vineri seară de Consiliul General, nu pentru doi, așa cum a cerut inițial primarul Capitalei. Asta înseamnă că în următoarele 12 luni, vor fi date autorizații de construire doar în baza legislației vechi.

Citeste si: Gabriela Firea: „Se pregăteşte o tentativă josnică prin care să se impună creşterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani”

Documentele suspendate, care se refereau la 80% din suprafața Bucureștiului, permiteau construcții pe sute de hectare de spațiu verde, susține Nicusor Dan. În plus, acestea împiedicau dezvoltarea unui metrou de suprafață, dar și posibilitatea ca bucureștenii să aibă parte de un spațiu de promenadă pe malurile lacurilor din nordul Capitalei.

Ședința de la primărie a început cu o întârziere de aproape șase ore.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si