Telefoanele vor fi interzise la școală. Țara care a luat această decizie

Conducerea unei țări europene a decis să interzică telefoanele mobile la școală. Motivul pentru care s-a luat decizia este unul inedit.

Author: Georgiana Balaban joi 22 decembrie 2022 , 15:02

telefoane interzise

Italienii au decis să interzică telefoanele mobile la școală.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Italienii interzic telefoanele mobile la școală. Decizia a fost semnată de ministrul Educației Giuseppe Valditara. Utilizarea telefoanelor mobile, dar și a altor dispozitive electronice pot fi utilizate doar în scopuri didactice.

Citește și: Cum poți trimite în continuare mesaje celor care te-au blocat pe WhatsApp. Trucuri pentru utilizatori

Noua lege a fost semnată de ministrul Educației Giuseppe Valditara și a fost distribuită marți către instituții. Elevii și studenții nu vor mai avea acces la telefoanele mobile sau la alte dispozitive electronice în sălile de clasă.

Noi reguli în Italia

Interdicția utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor a fost confirmată, iar decizia a fost luată deoarece susțin că este un element de distragere a atenției și o lipsă de respect față de profesori. Utilizarea telefoanelor mobile, dar și a altor dispozitive electronice vor fi permise în sălile de clasă doar în scopuri didactice.

Citește și: VIDEO- Alte curse anulate: pasagerii români care trebuiau să plece din Munchen la Cluj, s-au confruntat cu zborurile anulate sau amânate

„Întrucât este un element de distragere a propriei atenții și a altora și o lipsă de respect față de profesori", se arată în „Statutul elevelor și elevilor din 1998 și de circulara ministerială nr. 30 din 2007.”.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

„Interesul elevilor și studenților, pe care trebuie să-l protejăm, este să stea în clasă pentru a învăța”, a declarat ministrul Giuseppe Valditara.

Telefoanele nu mai au ce căuta în sala de clasă. Oficialii spun că mobilele distrag atenția, astfel că elevii nu pot urmări lecțiile, dar mai ales că este o lipsă de respect față de profesori.

Școlile trebuie să asigure respectarea normelor în vigoare și să le interzică, asta pentru a împiedica cât mai mulți elevi să utilizeze dispozitivele în sălile de clasă. Telefoanele mobile și alte dispozitive electronice pot fi permise doar la autorizația profesorului.

Citește și: Folosește site-urile de anunțuri gratuite pentru a cumpăra si vinde online

Ministrul a anunțat că școala trebuie să fie locul în care elevii să își scoată în evidență talentele, dar și creativitatea și să nu abuzeze în mod repetat de telefoanele mobile în timpul orelor, asta pentru că le distrage atenția.

Citește și: Smartphone-ul Tesla ar putea fi inovația ce schimba smartphone

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si