Primăria Capitalei anunţă teste gratuite pentru elevi şi pentru cadrele didactice din București

Consiliul General al MUNicipiului Bucureşti a aprobat, luni, două proiecte de hotărâre prin care Primăria Capitalei va suportă costurile de testare Real Time PCR pentru elevii înscrişi în anul şcolar 2020-2021 care prezintă simptome de infecţie respiratorie acută, precum şi pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar din instituţiile de învăţământ.

Author: Georgiana Balaban luni 07 septembrie 2020 , 17:02

teste gratuite covid 19
teste gratuite covid 19[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Primăria Capitalei, prin ASSMB, va derula cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic în ţară, care corespunde programelor similare din întreagă Europa: vom suportă costurile de testare pentru toţi elevii care au

simptome de infecţii respiratorii, precum şi pentru toţi angajaţii unităţilor de învăţământ din Capitală, cadre didactice sau personal auxiliar, care doresc să se testeze cu teste Real Time PCR pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre 250.000 de elevi şi 24.000 de cadre didactice şi personal auxiliar", a declarat, luni, Gabriela Firea.

Primăria Capitalei anunţă teste gratuite pentru elevi şi pentru cadrele didactice din București

Primarul General, Gabriela Firea, a mai explicat că elevii care au semne de infecţie respiratorie acută şi care au recomandandari de testare din partea medicilor şcolari, de familie sau pediatri, vor fi trimişi să fie testaţi RT-PCR, însoţiţi de părinţi, prin programul derulat de Primăria Capitalei, la clinici de stat sau private

afiliate proiectului.

teste gratuite covid 19
teste gratuite covid 19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Curs valutar BNR, luni, 7 septembrie 2020. Un nou record pentru euro

Citeste si: Tomiță din Săcădate, ”gospodarul fără pereche”, și-a găsit aleasa și s-a însurat! ”M-a văzut la televizor și mi-a scris!” FOTO

Citeste si: Ministrul Educaţiei, despre începerea noul an școlar: "Părinții vor afla până în 10 septembrie"

”Vom deconta suma de 200 de lei/beneficiar direct unităţilor sanitare de testare Real Time PCR, pentru elevii care vor fi testaţi. Avem o capacitate de testare Real Time PCR de 5.000 de teste pe zi", a mai precizat Firea.

Proiect pentru testarea oamenilor împotriva COVID-19

Testarea cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din învăţământ se va realiza în cadrul proiectului ”Testăm pentru a salva economia şi locuri de muncă”, prin care sunt testaţi şi angajaţii farmaciilor, cei din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţii mass-media şi angajaţii firmelor de curierat, numărul de beneficiari majorându-se, după votul de luni, de la 3.000 câţi erau iniţial, la 27.000.

Citeste si: Mărturia cutremurătoare a unui pacient infectat cu COVID-19, după 25 de zile de spitalizare: „Am văzut cum veneau mașinile să ridice morții”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si