Ți-ai pierdut cheia de la mașină? Iată ce trebuie să faci

În cazul în care ți-ai pierdut cheia de la mașină nu trebuie să intri în panică. Noi ți-am explicat tot ceea ce este nevoie să faci în astfel de momente.

Author: Andreea Bolocan luni 12 aprilie 2021 , 12:36

cheie la masina pierduta ce fac
Cheie pierdută [Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Există multe variante prin care îți poți reface cheia de la mașină, din păcate aceste variante sunt destul de costisitoare. Iată ce poți face pentru a face rost cât mai rapid de o cheie nouă.

În primul rând, trebuie să știi seria de caroserie a mașinii tale sau să ai la îndemână întregul cod. Seria de caroserie este indispensabilă pentru a putea comanda chei noi, fie că o faci de la reprezentanță, fie de la magazinele de piese auto.

Din fericire, la mașinile mai noi, seria de caroserie este vizibilă prin parbriz, fiind poziționată pe planșa de bord. La mașinile mai vechi, locul în care poate fi găsită seria de caroserie este notat în cartea mașinii.

Cu această informație, poți apela ulterior la una dintre aceste metode pentru a obține accesul la mașină și a putea conduce mai departe.

Citeste si: Ce poți face să scapi de mirosurile neplăcute din mașină

Apelează la dealerul auto

Una dintre cele mai simple soluții este să comanzi un set de chei de la dealerul tău auto, însă este cea mai costisitoare variantă. Prețul pentru un set de chei noi poate fi de 200-300 de euro, în funcție de model În plus, este una de durată, în sensul că noile chei vor ajunge la tine după multe zile și chiar săptămâni. În schimb, are avantajul că vei primi cheile originale ale mașinii, cu care vei putea intra în mașină oricând, fără reprogramare.

Caută un lăcătuș auto

O căutare pe net îți va întoarce zeci de rezultate cu lăcătuși auto specializați în deschiderea mașinilor rămase fără cheie. Se pare că nu e mare lucru să deschizi o mașină, chiar în absența cheii originale. Un astfel de serviciu îți va putea oferi o soluție pentru înlocuirea cheii pierdute, precum și reprogramarea mașinii pentru a nu mai accepta cheia veche. În acest fel, cei care au găsit-o nu o vor mai putea folosi pentru a deschide mașina.

Avantajul principal este că un lăcătuș auto oferă servici mobile. Asta înseamnă că se va deplasa rapid la locul la care este imobilizată mașina și va oferi o soluție practic instantanee. Nu uita însă că trebuie să ai asupra ta un act de identitate și dovada că mașina îți aparține. Dacă certificatul de înmatriculare se află în mașină (noi nu îți recomandăm să ții actele mașinii în interiorul acesteia) va trebui sa ai acces la factura de cumpărare sau cartea de identitate a mașinii.

Am pierdut cheia de la mașină, ce fac?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cele mai frecvente greșeli atunci când schimbi roțile mașinii

Atelier specializat pentru dubluri de cheie

În cazul în care mai ai o cheie de rezervă pe acasă, mergi la un atelier specializat care îți poate face o dublură la cheie într-o oră sau două. Costurile sunt semnificativ mai mici decât în cazul în care vei apela la dealerul autorizat al mărcii.

Apelează la CASCO dacă ți-ai pierdut cheia mașinii

Unele asigurări CASCO acoperă inclusiv pierderea sau furtul cheilor mașinii. Dacă aveți o astfel de asigurare nu trebuie să vă mai bateți capul, ați economisit deja o sumă importantă de bani. În funcție de pachetul inclus în asigurare, aceasta va acoperi de la contravaloarea serviciului de înlocuire a cheilor (inclusiv a încuietorilor) și până la servicii conexe cum sunt mașină de rezervă pentru perioada în care mașina ta este imobilizată.

Totuși, nu strică să îți faci calculele cu atenție. Uneori, este mai avantajos să plătești din buzunar pentru cheile de înlocuire decât prin asigurarea CASCO. Asta deoarece orice daună plătită va duce la o majorare a primei de asigurare în anii următori. În funcție de modelul și valoarea mașinii, această majorare ar putea fi mai importantă decât costul de înlocuire a cheilor prin una dintre metodele de mai sus.

Sursa: Promotor

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si