Angajații Comisiei Europene nu mai au acces la TikTok, cauza fiind riscul unui atac cibernetic. Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat că această decizie este analizată și în cazul senatorilor români.

Senatorii români ar putea rămâne fără conturile de TikTok

Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile cu toate instituțiile implicate. E un lucru foarte bun și un exemplu foarte bun pe care ni-l dați, pentru că dacă nu am avea legea securității cibernetice, dacă ea nu va fi operaționalizată, va fi foarte greu să intervenim în

asemenea cazuri.

Citește și: Sfidează moartea pentru like-uri pe TikTok

Legea care a trecut ieri (marți- n.r.) de CCR realmente creează pârghiile pentru ca statul român să intervină mult mai eficient în cazul unor asemenea pericole. Și știți bine, noi am interzis prin lege antivirusul rusesc și o serie de soluții, am emis un ordin de ministru cred că săptămâna trecută prin care toate instituțiile din România au o listă de furnizori de soluții software care nu sunt agreați și acum au un termen de o lună – două luni în care trebuie să își facă acest inventar și să înlocuiască soluțiile care au fost identificate drept vulnerabile ”, a spus Burduja.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Parlamentarii români au devenit virali pe TikTok

Sebastian Burduja susține că această propunere este în curs de analiză pentru a nu apărea o reacție adversă dacă nu este cazul în acest moment.

Citește și: Angajații care nu au voie să folosească aplicația TikTok pe telefonul de serviciu. Reacția reţelei de socializare

Această inițiativă a fost adoptată în SUA, Danemarca și Canada, după ce a fost dovedit faptul că utilizatorii TikTok-ului sunt vulnerabili la atacurile cibernetice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si