„Acești țineri sunt mușcați de ploșnițe, de goange. Centrul este un focar!”

Tatăl unui tânăr internat într-un centru pentru persoanele cu dizabilități din drobeta Turnu-Severin a rămas șocat de modul în care și-a găsit fiul.

„Și nimeni, bineînțeles, nu ia nicio măsură. Că sunt cu handicap. Și dacă sunt cu handicap, merită lăsați să moară.”

Citeste si: Abuzuri la un centru de corecție pentru minori din Târgu Frumos

„Este ciuruit de ploșnițe!”

L-a luat acasă, unde a numărat mușcăturile de pe trupul tânărului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Costel Prundeanu, tatăl unui tânăr internat în centru: „Trebuie să îl dezbrac în baie pentru că este plin de ploșnițe. Efectiv este ciuruit de aceste ploșnițe pe la urechi, pe mâini. Este și foarte agitat pentru că aceste mușcături ale ploșnițelor dau o foarte mare mâncărime.”

Și nu ar fi singura problemă din acest centru, acuză părintele.  

Costel Prundeanu, tatăl unui tânăr internat în centru: „La 39 de kilograme cât are copilul meu la 29 de ani, primește 10 medicamente. Medicamente, care zic ei, îl liniștesc.”

Citeste si: Asistenții sociali din Timișoara, atacați cu pietre și amenințați cu moartea

Ce spun reprezentanții centrului

Echipa Știrilor Kanal D a mers pe urma acuzațiilor la centru din Drobeta Turnu-Severin.

Gângăniile sunt vizibile cu ochiul liber. Vii sau moarte, le-am filmat pe pereți și pe podea. Este un dezastru care nu poate fi ignorat. Tot astăzi, am găsit un alt tânăr cu mâinile și picioarele acoperite de mușcături.

Ramona Codiță, reprezentant al centrului pentru copii cu dizabilități Drobeta Turnu-Severin: „Explicația mea: am primit foarte multe ajutoare. Și au fost în haine. deși am făcut dezinsecția și astea, încă nu am scăpat și facem tot posibilul să scăpăm de aceste goange. Cât despre mușcăturile de pe copil, eu spun că sunt de la țânțari, că au apărut și instectele, că a venit și vara.”

Și dacă ar fi țânțarii de vină, reprezentanții centrului spun că nu prea au soluții. Arată cu degetul spre tinerii internați care smulg plasele de instecte. Pentru prima dată în astfel de cazuri, autoritățile nu mai vorbesc de o anchetă, ci recunosc deschis dezastrul. 

Citeste si: Locatarii din Brașov vor sta într-un centru, în urma incendiului care a cuprins un bloc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si