1 din 3 | Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!
2 din 3 | Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!
3 din 3 | Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!
Tiramisiu de căpșuni. Căpșunile sunt fructe de sezon foarte delicioase și pline de vitamine. Ele pot fi preparate sub multe forme. În acest articol vă prezentăm o rețetă absolut delicioasă de tiramisu cu căpșuni!
Tiramisiu de căpșuni. Iată cum se prepară pas cu pas tiramisu de căpșuni!
Ingrediente
- 500 g pișcoturi
- 400 g căpșuni
- 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
- 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
- 3 linguri de zahăr
- 2 fiole esență de vanilie
- 1 fiolă esență de lămâie
- 350 ml limonadă (zeama de la o lămâie+ 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)
Mod de preparare
Primul pas, cel mai important, este acela de a spăla căpșunile.
Citește și: Pandişpan cu căpşuni: Reţeta veche de acum 100 de ani
După aceea, se bat smântâna, restul de zahăr și vanilie cu un mixer până se obține o spumă tare și omogenă.
Se stoarce lămâia și se combină cu zahărul vanilinat, alături de esența de lămâie. Se diluează apoi cu apă călduță. Se înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă. Ulterior se pun pe fundul tăvii.
Se întinde un strat de piure de căpșuni deasupra. Ulterior se pune jumătate din crema obținută peste ele.
Beneficiile căpșunilor pentru organism
Căpșunile contribuie la menținerea sănătății cardiace.
De asemenea, căpșunile contribuie la reglarea concentrațiilor serice de colesterol bun și rău.
Acest lucru înseamnă că previn ateroscleroza și menține elasticitatea vaselor de sânge.
Căpșunile sunt indicate și la scăderea glicemiei. În procesul digestiei, corpul nostru descompune carbohidrații în zaharuri simple. Organismul sintetizează insulina, care le indică celulelor să preia glucoza, pentru a o folosi ca sursă de energie sau depozit.
În ceea ce privește reglarea glicemiei, dezechilibrele cresc riscul de apariție a obezității, diabet tip 2 sau afecțiuni cardiace.
Căpșunile încetinesc eliberarea de glucoză, dar reduc și secreția de insulină. În acest fel este prevenită instalarea sindromului metabolic.
Căpșunile previn apariția cancerului. Stresul oxidativ favorizează declanșarea cancerului, iar căpșunile pot preveni acest lucru. Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege efectele căpșunilor asupra celulelor tumorale.
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.