De la începutul lunii septembrie, au fost înregistrate cu 26% mai multe job-uri noi. Astfel peste un milion de persoane au aplicat pentru un loc de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă au fost publicate în Capitală

Însă care sunt domeniile în care duce lipsă de angajați? Potrivit unor statistici, cei mai mulţi angajaţi sunt căutați pentru Retail, Transport/Logistică, Prestări servicii, Industria alimentară şi IT/Telecom.

Majoritatea angajatorilor sunt interesați de studenții cu studii superioare, iar 5,8% din locurile de muncă au fost remote.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Găsește ușor jobul pe care ți-l dorești. Alege dintr-o ofertă completă de locuri de muncă București!

1.100.000 de aplicări pentru găsirea unui loc de muncă

În România avem cu 26% mai multe joburi noi în septembrie 2021 versus septembrie 2020 și cu 19% în plus față de 2019. Peste 1.100.000 de aplicări la peste 38.000 de joburi, anunță site-ul ejobs.

„Lunile de toamnă, în general, sunt perioade în care piața muncii își dă un restart după concediile de vară și în care sunt lansate tot mai multe proiecte care necesită întregirea echipelor. În 2021, pe întreg parcursul anului au fost înregistrate recorduri în ceea ce
privește numărul de noi locuri de muncă apărute și chiar și vara a fost una atipică, cu o ofertă de joburi ieșită din tipare.

Cu atât mai mult, ținând cont de toate aceste recorduri, ne bucurăm să vedem că trendul se menține crescător și că și acest sezon a debutat în forță”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

Citeste si: Salarii uriașe pentru românii care vor să lucreze ca șoferi de tir, culegători de fructe și lăptari în UK


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si