TOP 3 cele mai bune cafele de origine pe care sa le comercializezi în cafeneaua ta

TOP 3 cele mai bune cafele de origine pe care sa le comercializezi în cafeneaua ta

Oamenii iubesc cafeaua, nu doar ca pe o băutură, ci ca pe momentul lor preferat din zi. Această băutură trebuie să fie o experiență, întotdeauna plăcută. Tocmai din acest motiv, în acest articol vom vorbi despre cele mai bune cafele de origine și detaliile acestora.

Este important ca în cafeneaua ta să se regăsească doar cafea de calitate, dar bineînțeles, să fie și servită în mod corespunzător.

Cafea Arabica

De unde provine? Aceasta crește doar la altitudini înalte, de la 600 metri în sus.

Gustul cafelei realizate din boabele Arabica este aromat, foarte puțin amărui, cu un gust plăcut acidulat și cu arome de ciocolată. Datorită conținutului ridicat de lipide și zaharuri, gustul acesteia este mai dulceag.

Boabele de Arabica crude au un miros asemănător cu cel al afinelor, transformându-se după prăjire într-un miros parfumat, combinat între fructat și dulce.

Citește și: VIDEO- Facem Paștele pe datorie! Vânzătorii din piețe își dau marfa și „pe caiet” ca să poată vinde ceva

Cafeaua Arabica are un conținut de 1,8 grame de fibre, ceea ce înseamnă un aport important pentru doza ta zilnică de fibre necesare organismului. Este cea mai bună pentru prevenirea apariției anumitor boli precum ciroza deoarece diminuează nivelul de enzime produse de ficat.

Boabele de Arabica sunt cele mai gustoase și sănătoase datorită călității ridicate. Cafeaua Arabica are două seturi de cromozomi, ceea ce o face capabilă de autopolenizare, oferind stabilitate, gust și aromă constantă.

No ad for you

Cafea Robusta

Boabele de cafea Robusta sunt mai puternice, aspre și mai amare. Acestea au mult mai puțin zahăr, fiind mai lipsite de grăsimi naturale, având cofeina mai mare.

Robusta este cea mai utilizată în prepararea băuturilor espresso.

Boabele sunt mai mici, fiind asemănată aroma cu cea a lemnului ars.

Datorită procentului ridicat de acizi clorogenici, culoarea boabelor de cafea crude este verde.

Cafea Columbia

Aroma cafelei Columbia este unică și puternică, fiind una dintre preferatele consumatorilor de cafea.

Cafeaua Columbia este plină de antioxidanți, iar ea ajută la eliminarea substanțelor nocive ce se acumulează în organismul tău. De asemenea, proprietățile antioxidante ajută și la combaterea celulelor canceroase.

Proteinele pe care le conține sunt foarte importante pentru corpul tău, accelerând metabolismul.

Ei bine, după ce am vorbit despre cele mai bune tipuri de boabe de cafea și beneficiile acestea, este important de menționat faptul că pe lângă gustul cafelei, modul de servire al acesteia este foarte important.

În magazinele de specialitate  sunt categorii dedicate pentru „Cafea și ceai” unde vei găsi absolut toate modelele de pahare ce pot fi folosite pentru servirea băuturilor pe bază de cafea sau ceai.

Îți recomandăm să folosești tipul de pahar specific pentru fiecare băutură pe bază de cafea.

Citește și: Magazinul unei companii de cafea din Capitală a fost închis temporar de ANPC, din cauza vitrinelor neigienizate şi plăcilor de gresie deteriorate

Spre exemplu, vei găsi cești cafea porțelan sau diverse materiale din care sunt confecționate.

De asemenea, sunt disponibile și căni cafea ce se pot folosi pentru prezentarea și servirea cafelei.

Aceste informații sunt foarte importante pentru cei ce servesc băuturi pe bază de cafea în locația lor de HoReCa pentru a putea oferi întotdeauna cele mai bune servicii.


Editor web

Laura are 23 de ani și este din Suceava. A terminat facultatea de jurnalism în 2022 si va urma un master.

Face parte din echipa stirilekanald.ro din martie 2022.

Este o fire ambițioasă, creative, pasionată de frumos, sensibilă, dar și puternică.

”Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am zi de zi. Am ajuns aici datorită faptului ca îmi place să scriu”

Parteneri