VIDEO| Spulberați de o tornadă apocaliptică

S-a dezlănțuit iadul la doar 600 de kilometri de granița de vest a României. O tornadă cum nu s-a mai văzut a făcut prăpăd și a ucis 5 oameni în sudul Cehiei... iar potopul s-ar putea îndrepta spre România - avertizează experții! La străini - vârtejul violent a distrus casele și a ridicat de la pământ autoturisme grele de câteva tone. Cu așa forță a lovit... Există și români surprinși de furtuna înspăimântătoare - iar imaginile suprinse sunt de-a dreptul apocaliptice.

Author: Georgiana Balaban vineri 25 iunie 2021 , 20:06

 Spulberați de o tornadă apocaliptică
Spulberați de o tornadă apocaliptică.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cerul s-a înnegrit dintr-o în sudul Cehiei, aproape de granița cu Austria și Slovacia.

Citeste si: Meteorologii de la ANM au prelungit Codul Galben de ploi și vijelii. Cum va fi vremea în Capitală

Românul Bogdan Neagu se afla pe autostradă. A început să filmeze vijelia: în câteva clipe, vântul s-a întețit, ploaia a biciuit pământul și a căzut grindină de mari dimensiune. A fost doar începutul!

Tornadă apocaliptică în Cehia

Vijelia s-a transformat rapid într-o tornadă violentă.
Vârtejul a căpătat o forță tot mai mare, alimentat de curenții puternici.

Un bărbat a filmat tornada în apropiere de locuința sa, fără să-și dea seama ce avea să urmeze. Un pâlc de copaci îi mărginea locuința. A văzut trunchiurile lovite de vânt...

În mai puțin de 5 secunde, copacii înalți au fost puși la pământ de parcă ar fi fost din carton. Cel care filmează se sperie și caută adăpost. După alte câteva secunde, se îmbărbătează și privește din nou pe geam: gardul solid, din beton, a fost spulberat și el.
Tornada a trecut prin 4 localități pe o distanță de 25 de kilometri.

Citeste si: ATENȚIE: Sezonul tornadelor este pe cale să înceapă în România. Unde se formează mai exact tornadele

În imaginile suprinse chiar în timpul furtunii se vede cât de rapid înaintează vârtejul uriaș.

În momentul de intensitate maximă, viteza vântului a atins 250 de kilometri pe oră, spun meteorologii cehi.

Asta încadrează furtuna la nivelul F3, pe o scară cu 5 trepte. Doar 4,9 la sută dintre tornadele înregistrate în întreaga lume până acum au atins acest nivel. DAR SPECIALIȘTII ÎNCĂ ADUNĂ INFORMAȚII.

„Ținând cont de pagubele pe care le-a produs, tornada a avut o putere de cel puțin F3 pe scara Fujito, poate chiar F4.”, a declarat climatologul Pavel Flasko.

Citeste si: VIDEO- Vânt și frig. Furtună de nisip pe litoral

Peste 1000 de case au fost afectate iar multe dintre ele nu mai pot fi locuite! Sunt scene apocaliptice care au rămas în urma vijeliei.

Aceste autoturisme au fost aruncate dintr-o parte în alta, de parcă ar fi fost simple jucării. Dar fiecare cântărește câteva tone.

Descătușarea naturii a răpit mai multe vieți iar sute de persoane au fost rănite. E vorba despre un fenomen extrem care nu pooate fi prevăzut.

Regiunea Moravia de Sud trece prin cel mai negru dezatru natural din istorie. Salvatorii caută victime printre dărâmături iar șoselele sunt blocate. Armata a fost mobilizată iar cehii au primit deja ajutor internațional.

Șoferul român a rămas blocat pe autostrada din Cehia încă de ieri. Astăzi a suprins imagini cu stâlpii de înaltă tensiune de pe marginea drumului. Aceștia s-au frânt în câteva clipe în jurul lui, la mai putin de 30 de metri distanță!

CEL PUȚIN 5 OAMENI ȘI-AU PIERDUT VIAȚA IAR TRUPURILE NEÎNSUFLEȚITE AU FOST RECUPERATE CU GREU DINTRE DĂRÂMĂTURI. ALTE 150 DE PERSOANE AU AJUNS LA SPITAL!

Citeste si: Fenomene extreme în Cehia și Austria. O tornadă s-a format deja și se apropie de România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si