
Sacrificarea porcului
Se apropie perioada sărbătorilor, iar tăierea procului face parte din tradiția românilor. Însă specialiștii au și câteva recomandări când vine vorba de sacrificarea lui.
Românii sărbătoresc pe 20 decembrie Ignatul, este ziua în care majoritatea gospodarilor sacrifică porcii pentru a pregăti preparatele tradiționale.
Specialiștii atrag atenția asupra modalităților în care este tăiat porcul
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă românilor să-și procure carnea, în aceasta perioadă, doar din unitățile autorizate de un medic veterinar.
Citește și: Când este Ignatul 2022? Tradiţii şi obiceiuri
Specialiștii îi avertizează pe românii care sacrifică porcul în gospodărie fără ca acesta să primească avizul unui medic veterinar. Aceștia ar putea fi sancționați.
Înainte de a sacrifica porcul trebuie să primiți și avizul unui medic veterinar
Acest control și probele au rolul de a verifica starea de sănătate a animalului și dacă carnea poate fi consumată în condiții sigure.
Citește și: Postul Crăciunului 2022 începe marți, 15 noiembrie. Ce nu ai voie să faci în această perioadă?
Specialiștii recomandă să așteptați obținerea rezultatului examinării pentru Trichinella spp., iar rezultatul să fie unul negativ. Doar așa carnea poate fi consumată.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării cu visul de ”a lucra în televiziune” sau ” de a fi pe sticlă”. Ulterior, a realizat că îi place să scrie. ”Am fost printre cei ce au reușit să facă și practică în acest domeniu, eram pasionată de sport, așa că am ajuns să și scriu despre asta, chiar în perioada Mondialului din Rusia, și mi-a plăcut enorm”.
Iubește dansul și să-și petreacă timpul alături de cei dragi.
”Îmi plac subiectele picante, dar nu le ocolesc nici pe cele serioase.
Îmi doresc să învăț cât mai multe, să cunosc cât mai multe povești, poveștile oamenilor care încă mai cred în noi, presa. Vă invit să citiți articolele mele pe stirilekanald.ro!”.