Un număr de 66.171 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care doar 16.807 reprezintă prima doză.

Citeste si: Alexandru Rafila a anunțat când putem renunța la certificatul verde. Medicul a făcut noi precizări

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, au existat mai multe vaccinări cu doza a doua (24.437)

şi a treia (24.927).  

Câți români s-au vaccinat până acum

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 14.585.468 de doze de vaccin pentru 7.668.218 de persoane, dintre care 7.283.706 au primit schema completă şi 1.419.624 s-au imunizat cu doza a treia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19.313 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.081 de tip local şi 17.232 de tip general. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27 reacţii adverse, patru de tip local şi 23 de tip general.

Citeste si: VIDEO| Patriarhul Daniel a anunțat public că s-a vaccinat anti-COVID

Premierul desemnat: Certificatul verde, o prioritate pentru Parlament

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a afirmat că certificatul verde reprezintă o prioritate şi a făcut apel la toţi parlamentarii să înţeleagă şi să finalizeze procesul de adoptare a legii.

„Certificatul verde reprezintă o prioritate, suntem o ţară care, din păcate, am avut experienţa tragică a valului patru”, a declarat, marţi premierul desemnat Nicolae Ciucă, după depunerea Programului de guvernare la Parlament, potrivit news.ro.

El a făcut apel la parlamentari să adopte legea privind certificatul verde.

Legea care impune certificatul verde la locul de muncă în mai multe domenii este în Camera Deputaţilor, după ce a fost respinsă de Senat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si