Tragedie aviatică în Italia. Șapte persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit

Un elicopter care zbura dinspre insulele Tremiti din Italia spre continent s-a prăbușit, sâmbătă, 5 noiembrie 2022, în apropiere de orașul Foggia. Șapte persoane s-au stins din viață.

Author: Alexandra Costea duminică 06 noiembrie 2022 , 16:48

Tragedie aviatică în Italia. Șapte persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit

Tragedie aviatică în Italia. Șapte persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit

[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aparatul de zbor a fost găsit între San Severo și Apricena. Incidentul a fost anunțat de vicepreședintele Regiunii Puglia Raffaele Piemontese. Toți pasagerii elicopterului s-au stins diin viață: pilotul, copilotul, un medic care terminase serviciul de pază pe insulele Tremiti și o familie de turiști sloveni cu fiica lor în vârstă

de 13 ani.

Aeronava a pierdut contactul radio și a dispărut de pe radar în zona Apricena, în provincia Foggia. Vicepreședintele Regiunii Puglia, Raffaele Piemontese, a anunțat că elicopterul a fost găsit îbtr-o zonă rurală și că toți pasagerii au decedat. Aparatul de zob aparține companiei Alidaunia, aflată în serviciu pe ruta Foggia-Vieste-Isole Tremiti.

Citeste si: O româncă din Italia este acuzată că a bătut-o pe bătrână de care a avut grijă. Ce spune judecătorul în cazul îngrijitoarei

La bordul elicopterului se mai afla un medic de la postul 118 prezent în Insulele Tremiti care se întorcea acasă după tura de muncă.

Primarul arhipelagului de lângă Gargano Peppino Calabrese a confirmat acest lucru.  „Doctorul tocmai își terminase tura și a decis să ia elicopterul în loc de navă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile marine. O ceață deasă a căzut aici”. Edilul a adăugat apoi:  „Comunitatea noastră este în stare de șoc, așa ceva nu s-a mai întâmplat până acum în 30 de ani de serviciu”.

Bilanțul tragic al victimelor: 7 persoane s-au strâns din viață

Alidaunia operează în sectorul navigației aeriene și este singura companie italiană care efectuează servicii programate cu elicoptere pentru transportul de pasageri, mărfuri și corespondență, de peste 26 de ani. Este proprietarul serviciilor de protecție civilă, salvare cu elicopter (118) și ambulanță aeriană în numele administrațiilor publice din diferite regiuni ale Italiei. Din 1985, cu acordul ministerial și în colaborare cu Departamentul Transport al Regiunii Puglia, garantează legătura zilnică între Foggia și Insulele Tremiti.

Citeste si: Povestea de dragoste a unei românce cu bodyguardul reginei Olandei. Cum s-au cunoscut Eva și Arton

„Suntem cu toții consternați de cele întâmplate. La fața locului sunt autorități și echipe de recuperare, iar operațiunile cu siguranță nu sunt facilitate de vremea neplăcută. Accesul curioșilor este blocat înca de la SS 89, așa că abtineți-vă să mergeți la fața locului. Acum este momentul durerii și al rugăciunii”, a fost mesajul transmis pe rețelele de socializare Matteo Vocale, edilul orașului San Nicandro Garganico, cu referire la suspendarea parțială a traficului auto pe drumul de stat 89 Garganica.

Citeste si: Un român care era căutat de polițiștii din cinci țări a fost arestat în Italia. Tânărul va petrece ani grei în spatele gratiilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si