VIDEO - Alocațiile copiilor ar putea fi majorate de la 1 ianuarie, potrivit surselor guvernamentale
Alocațiile copiilor vor fi mai mari de la 1 ianuarie 2023, spun surse din Guvern. Creșterea va fi cu 5,1%, fiind respectată legislația în vigoare.
De la 1 ianuarie 2023, copiii cu vârste între 2 și 18 ani, care în aceste momente primesc alocația de 243 de lei, vor primi după majorare 255 de lei în fiecare lună. În cazul copiilor de până în 2 ani, alocația va fi mărită cu 30 de lei, iar în loc de 600 de lei vor primi 630 de lei lunar.
Pentru copiii de până în 2 ani, alocația a fost majorată la 600 de lei în luna ianuarie a anului 2022. Alocațiile pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani a crescut la 243 de lei.
De aceasta beneficiază și tinerii care aleg să urmeze cursurile învățământului liceal sau profesional până la terminarea acestora.
Citeste si: El este bărbatul care a furat un sac cu peste 56.000 de euro de la Poșta Română. Polițiștii încă îl caută
În acest an alocațiile din partea statului nu vor mai suferi modificări, dar OUG 126/2021 prevede că alocațiile copiilor să fie indexate din oficiu, începând cu ianuarie 2023, cu rata medie a inflației.
Șeful PSD Marcel Ciolacu a vorbit din nou miercuri despre creşterea pensiilor din ianuarie 2023.
Liderul din coaliția de guvernare spune că este incorect ca o pensie de 18.000
de lei să se majoreze cu 2.700 de lei.Citeste si: Bani restituiți românilor care au luat credite și au fost păcăliți. Anunț de ultimă oră de la ANPC
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Asta în timp ce un pensionar obișnuit nu va primi mai mult de 50 sau 100 de lei în plus.
Marcel Ciolacu a precizat că noile majorări de pensii trebuie să fie corecte pentru toată lumea- şi pentru cei cu venituri mai mari, dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici.
Premierul Nicolae Ciucă anunță intenția Guvernului de a majora salariul minim pe economie, însă a refuzat să facă referiri concrete la procentajul de creștere sau data la care se va produce această creștere.
Premierul a declarat miercuri că Guvernul îşi doreşte ca salariul minim să crească, dar că nu poate să facă nicio referire cu privire la cuantumul cu care acesta va creşte, până nu va exista o analiză, pe buget, pe cifre concrete.
Citeste si: Imagini cu poștașul care a fugit cu banii
"Noi încă nu am luat o decizie în acest sens, probabil nu sunt tocmai aliniate cu realitatea pentru că, atunci când vorbim de creşterea salariului minim, este vorba despre o limită de la care fiecare dintre cei care au angajaţi pot să îi remunereze”, a spus premierul Nicolae Ciucă după vizita la fabrica IVECO din județul Dâmbovița.
Cu câteva săptămâni în urmă, ministrul social-democrat al Muncii, Marius Budăi, anunțase că PSD va propune majorarea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie 2022.
”Revenind la cifre, sigur că ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am discutat şi despre salarii şi despre pensii.
Reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să îi sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi efectele pe care le produce inflaţia, doar că până nu vom avea o analiză, pe buget, pe cifre concret, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim”, a mai spus el.Citeste si: Angajatul Poștei a fugit cu banii de pensii
Întrebat dacă s-a renunţat la majorarea salariului minim la 3.000 de lei, premierul a spus că a făcut referire foarte clar că valoarea va depinde de cifrele care sunt reflectate în proiectul de buget.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri, că salariul minim va fi majorat cu siguranță la începutul anului viitor.
Potrivit lui Ciolacu, reprezentanții mediului de afaceri din România au venit deja cu mai multe propuneri în acest sens iar coaliția de guvernare urmează să ia exemplul Germaniei și Italiei care au mărit deja salariile minime pentru a-și păstra forța de muncă.