Traian Băsescu, mesaj pentru premierul României: ”Dragă Orban, călătorului îi şade bine cu drumul...”

Fostul președinteTraian Băsescu a postat pe Facebook, duminică seară, un mesaj către Ludovic Orban.

Author: K.B. luni 13 iulie 2020 , 07:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislaţia română prin HG nr.758/2009 şi operaţionalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internaţional de Sănătate 2005 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). De asemenea, există Decizia COM (2011/866- 2011/0421), care transpune Regulamentul Internaţional de Sănătate şi dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor şi pandemiilor şi care este parte a sistemului global coordonat de OMS.

Ai deci şi un Tratat Interguvernamental şi o Decizie a Parlamentului European şi a Consiliului, privind ameninţările tranfrontariele grave pentru sănătate. Aşadar, ai toate instrumentele legale să acţionezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19. Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai”, a scris Băsescu.

Citeste si: Proteste în fața Guvernului, faţă de ”dictatura sanitară”: ”Vrem eliberare, nu carantinare”- UPDATE

Potrivit acestuia, ”toate documentele de reglementare, fie că sunt europene, fie că sunt naţionale sau ţinând de ONU, ca Tratat Interguvernamental, asigură elementele esenţiale şi obligatorii de punere în aplicare a mecanismelor de luptă împotriva epidemiilor şi pandemiilor”.

”Tu şi Guvernul, dispuneţi de toate mijloacele legale

Citeste si: Ungaria impune restricții pentru români. Noile condiții de acces pe teritoriul acestei țări

pentru protejarea propriului popor de epidemii şi pandemii şi în acelaşi timp aveţi obligaţii majore faţă de comunitatea internaţională.

Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populaţia ţării. ACŢIONEAZĂ! Dacă nu, «hasta la vista baby»! Vezi titlul”, i-a mai transmis Băsescu premierului.

Legea privind carantina este în dezbatere în Senat. Legea ar fi trebuit votată sâmbătă, însă senatorii au amânat votul, proiectul legislativ nefiind încă avizat de Comisia juridică.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si