VIDEO - Transportul cu bacul spre portul Bechet a fost oprit din cauza nivelului scăzut al Dunării

Dunărea a scăzut atât de mult încât multe porturi românești sunt impracticabile pentru navele de mare tonaj. Bacul care lega România de Bulgaria nu se mai poate apropia de portul Bechet. Autoritățile s-au trezit abia acum să facă lucrări pentru a curăța zona. Chiar și așa, pare prea târziu în condițiile în care apa a scăzut cu 40 de centrimetri în ultima perioadă.

Author: Andreea Albu miercuri 27 iulie 2022 , 18:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De două zile, feribotul care lega zilnic localitatea Bechet de malul bulgăresc și-a oprit activitatea. Seceta a redus nivelul Dunării, astfel încât portul care până mai ieri era plin de tiruri și mașini, acum este pustiu.

Deși autoritățile încearcă să rezolve situația, aceasta e pe cale să se înrăutățească.

Nivelul Dunării a scăzut

Teo Argint, corespondent Kanal D: "În acest moment se adâncește albia fluviului pentru ca feribotul să-și poată relua activitatea și să poată trage aici, la mal. Totuși, prognozele nu sunt deloc fericite, și asta pentru că nivelul Dunării a scăzut cu 41 de cm față de normal, și se estimează că până la începutul lui august, nivelul Dunării va mai scădea cu cel puțin 6 cm”

În Bechet, ultima dată când s-a oprit traficul pe Dunăre a fost în urmă cu 5 ani.

Acum, problemele sunt mult mai grave.

Citeste si: Alertă de toxiinfecție alimentară într-o tabără de copii din Suceava. Proprietarii pensiunii nu vor să cheme medicii

Citeste si: Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Adrian Glăvan, primarul orașului Bechet:   „O să înceapă și pe raza portului și rămân foarte multe transportoare de marfă, sunt problemele care apar pe Dunăre spre Constanța, unde apa nu le mai permite să treacă. Suntem într-o perioadă în care cerealele trebuie să circule foarte mult. Este perioada de recoltare”

Citeste si: Incendiu devastator în Tulcea. Au ars 400 de hectare de mirişte şi 600 de baloţi de paie

Priveliștea dezolantă de pe Dunăre îi șochează și pe localnici, care erau obișnuiți cu traficul din zona portului.

Temperaturi extrem de ridicate

Totodată, oamenii au de îndurat și aerul sufocant. În sudul țării, temperaturile resimțite trec de 40 de grade aproape zi de zi.

Citeste si: O româncă a fost sechestrată în casa sa din Italia de iubitul ei. Bărbatul a încuiat apartamentul și a plecat la bar, să bea

Astăzi, la prânz, localitatea Bechet părea pustie.

„Mă duc și mă bag în casă, ce să fac? Să stau afară, să mor? Că acuma mai adie vântul, dar până acuma a fost căldura aia de moarte, de muream!”

"Eu n-am văzut căldură așa mare de când sunt eu, n-am simțit căldură așa mare.”

Citeste si: Ora de iarnă 2022: Când se schimbă ora în acest an?

 

Din cauza căldurii, polițiștii din Dolj au restricționat traficul vehiculelor care depășesc masa totală de 7,5 tone, pe toate sectoarele de drum național, în intervalul orar 12:00–20:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si