Instituția a amendat cu 136.000 de lei operatorii economici care operează în Gara de Nord și au oprit temporar activitatea în cazul a 12 operatori.

Inspectorii ANPC au găsit mizerie și gunoaie aruncate pe jos

Inspecotrii de la ANPC au găsit o mizerie de nedescris- scaune pline de praf și cu tapiteria ruptă, geamuri sparte, urme de rugină, toalete insalubre sau tot felul de gunoaie aruncate pe jos.

Citeste si: Hala Obor ar putea fi închisă pentru o perioadă mai lungă din cauza neregulilor găsite

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Comisarii CRPC București-Ilfov în Gara de Nord au realizat controale la 15 operatori economici care își desfășoară activitatea în acest loc, pentru a verifica modul în care respectă prevederile legale în domeniu.

Amenzi în valoare de 136.000 de lei

În urma acestor acțiuniau fost aplicate amenzi în valoare de 136.000 lei și a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru 12 operatori economici.

Citeste si: VIDEO- Zeci de tamponări au avut loc în Buzău după ce autoritățile au schimbat marcajele rutiere

Printre neregulile constatate la comercianții din Gara de Nord s-au numărat:

  • Comercializarea unor produse alimentare, depozitate la temperatura mediului ambiant, fără a exista un sistem de ventilație sau aer condiționat funcțional
  • Depozitarea apei minerale și a băuturilor răcoritoare direct pe paviment
  • Utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu insecte moarte, acumulări de praf, impurități, atât în interiorul agregatului, cât și pe sistemul de ventilație
  • Neprezentarea autorizațiilor de funcționare
  • Folosirea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu insecte, cu grătare cu vopsea exfoliată și urme de rugina, chedere depreciate și sisteme de ventilație cu acumulări masive de praf, impurități și mucegai
  • Neafișarea prețurilor la toate produsele
  • Comercializarea unor produse cu data limita de consum depașită
  • Nerespectarea regimului de temperatură indicat de producător pentru păstrarea produselor (depozitarea la temperatura mediului ambiant)
  • Condiții de igiena precară (vitrine, camere frigorifice, paviment deteriorat, neigienizat corespunzător, cu gândaci și muște).
  • Folosirea unor autorizatii de punct lucru expirate.

Citeste si: Incredibil cât costă o ciorbă în restaurantele de la malul mării. Reacția Ministrului Turismului

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si