Trei persoane arestate preventiv şi alte două, sub control judiciar, în dosarul unei grupări care ademenea cetăţeni străini în cluburi din Centrul Vechi, unde după ce consumau alcool li se încărca suplimentar nota de plată

Trei persoane au fost arestate preventiv şi alte două puse sub control judiciar, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii din Capitală, inclusiv la cluburi din Centrul Vechi, într-un dosar deschis după ce un cetăţean german a reclamat că, în urma unei seri petrecute în club, s-a trezit la spital, iar de pe card i-au fost furaţi bani.

K.B., miercuri 21 august 2019 , 17:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Anchetatorii spun că o grupare se ocupa de ademenirea cetăţenilor străini în Centrul Vechi, aceşti fiind duşi la cluburi controlate, unde după ce consumau alcool li se încărca suplimentar nota de plată, dacă achitau cu card.

Poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale - Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, şapte mandate de percheziţie, din care două la sediile unor cluburi din Centrul Vechi, într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracţiun, în dauna unui bărbat, cetăţean german.

Citeste si: Un tren în care se aflau aproximativ 30 de persoane a deraiat, după ce a lovit un camion. Mecanicul trenului a fost rănit uşor

Citeste si: Bugetul alocat Programului RABLA Plus pentru persoanele juridice a fost suplimentat cu suma de 20 milioane lei

Ancheta a fost declanşată la finele lunii februarie, când cetăţeanul german a reclamat că, în urma unei seri petrecute într-un club, în care a consumat mai multe băuturi alcoolice, s-a trezit într-o unitate spitalicească şi ulterior a constatat că i-a dispărut portofelul în care avea bani, carduri şi documente personale şi că, de asemenea, s-a încercat sustragerea unor sume de bani de pe cardurile sale.

"Din investigaţiile şi cercetările efectuate în cauză, din datele şi probele administrate, s-a stabilit că bărbatului, în timp ce se afla în club, i-au fost încasate de pe card ca plată a consumaţiei sume foarte mari, fără acordul său (prin tastarea unor cifre suplimentare pe aparatul POS), iar ulterior, la ieşirea din club, i-ar fi fost sustras şi portofelul în care se aflau trei carduri bancare care au fost folosite ulterior pentru efectuarea unor operaţiuni de retragere numerar, suferind un prejudiciu total de aproximativ 7.000 euro", arată Poliţia Capitalei.

În urma audierilor şi a investigaţiilor, a rezultat presupunerea rezonabilă că, cel puţin din luna februarie, unul dintre inculpaţi a iniţiat un grup infracţional organizat, al cărui mod de operare consta în ademenirea unor cetăţeni străini aflaţi în zona Centrului Vechi al municipiului Bucureşti, care sunt apoi conduşi în diferite cluburi controlate de membrii grupului, în acest loc fiind preluaţi de angajatele societăţii care îi determină pe aceştia să consume băuturi alcoolice până la slăbirea capacităţii de concentrare. Atunci, persoanelor vătămate le este solicitat să achite consumaţia, iar în cazul în care plata se face cu cardul, pe aparatul POS este tastată în mod intenţionat o sumă greşită, prin adăugarea unei cifre suplimentare.

Citeste si: Doi tineri din Giurgiu care ar fi vândut cannabis, ecstasy şi cocaină în judeţ şi pe litoral, reţinuţi

Citeste si: Un copil de nouă ani a dispărut dintr-un parc din Focşani

Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, precum şi peste 8.000 de lei, sumă care a fost indisponibilizată în vederea luării de măsuri asigurătorii.

Suspecţii au fost reţinuţi şi ulterior prezentaţi Tribunalului Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpaţi, alţi doi fiind puşi sub control judiciar de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor vătămate care au fost victime ale membrilor grupului, prin folosirea acestui mod de operare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si