UPDATE- Salvamontiştii din staţiunea Buşteni participă, duminică după amiază, la o acţiune de recuperare a turistului din Portugalia care sâmbătă a murit după ce a fost lovit de un trăsnet în timp ce se afla pe munte, în Bucegi. Salvatorii au încercat cu ajutorul unui elicopter, extragerea cadavrului care a căzut în prăpastie după ce a fost atins de descărcarea electrică, însă acţiunea nu a fost posibilă din cauza rafalelor.

Duminică, autorităţile au încercat să scoată cu ajutorul unui elicopter trupul neînsufleţit al turistului mort în Bucegi, sâmbătă, după ce a fost lovit de un trăsnet. Acţiunea nu a fost însă posibilă din cauza rafalelor puternice din zona de creastă, informează, duminică, Salvamont Buşteni.

În aceste condiţii, echipe de salvatori montani au reuşit, după câteva ore de eforturi, să scoată cadavrul din prăpastia în care acesta de afla. La ora transmiteri acestei ştiri, acţiunea de recuperare este în desfăşurare.

Turistul portughez aflat sâmbătă pe munte, pe poteca dintre Vârful Bucşoiu şi Vârful Omu cu un grup de 17 persoane a fost lovit de trăsnet în condiţiile în care grupul de turişti a fost surprins de furtună. Un prim trăsnet a lovit în apropierea grupului, cei mai mulţi dintre turişti căutând să se adăpostească.

Bărbatul a rămas pe potecă, după cum au povestit însoţitorii lui, pentru a face fotografii, moment în care al doilea trăsnet l-a lovit pe bărbat.

Grupul de turişti se afla în România într-o excursie organizată şi plecase sâmbătă din Bucureşti să urce în Bucegi.

Bărbatul urca în Masivul Bucegi, în acel moment, cu un grup mare de oameni. A fost lovit puternic de trăsnet și a murit, ieri, pe 16 iulie 2022. Salvatorii montani care au ajuns la fața locului nu au putut face nimic pentru el. Bărbatul se afla acolo alături de zeci de persoane și a murit chiar sub ochii lor.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește si: Un copac s-a prăbușit peste fetița cântărețului Matteo

Conform oficialilor Salvamont Buşteni, turistul a urcat pe Masivul Bucegi alături de un grup format din peste 20 de persoane. Ei au ajuns pe Creasta Bucşoiului, apoi au fost luați prin surprindere de o mare furtună.

Un prim trăsnet s-a izbit violent chiar în apropierea grupului format din cele peste 20 de persoane, în timp ce al doilea trăsnet puternic l-a lovit direct pe bărbat.

Bărbatul a murit sub privirea a 20 de oameni

Victima a pierit ieri după-amiază. Omul a fost lovit puternic de trăsnet în Masivul Bușteni. Grupul se afla în drumeție. Cum au ajuns pe creasta montană a început furtuna. Oamenii au observat cum l-a trăznit fix pe colegul lor, și au fugit să se adăpostească, apoi au sunat după ajutor.

Citește si: Vijelia din Vâlcea a smuls copaci și acoperișuri

Salvatorii montani din Bușteni au transmis că restul turiștilor aflați pe Masivul Bucegi au luat-o la fugă când au văzut ce s-a întâmplat și au sunat de urgență pentru a primi ajutor.

„Îngroziţi, ceilalți au fugit încercând să se pună la adăpost şi au sunat după ajutor. O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar din păcate pentru victimă era prea târziu ca sa se mai facă ceva. Probabil a murit pe loc”, au declarat salvatorii montani din Buşteni.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

Citește si: Acoperișul unui bloc din Suceava, în flăcări, după un trăsnet

Duminică dimineaţă, 17 iulie 2022, salvatorii montani vor prelua cu ajutorul unui elicopter, trupul neînsufleţit al turistului străin.

Citește si: Sfântul Ilie 2022. Rugăciune aducătoare de ploaie VIDEO și TEXT


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si