Țara ex-sovietică în care "nu există coronavirus", dar cetățenii sunt obligați să poarte măști "pentru praf"

Guvernul din Turkmenistan repetă insistent că țara nu a fost lovită de noul coronavirus, în ciuda unor cazuri de pneumonii raportate de media străine. În schimb, într-un comunicat publicat luni de agenţia de presă publică, Ministerul Sănătăţii turkmen a făcut apel la populaţie să poarte măşti din cauza "concentrărilor puternice de praf" din aer.

R.I., luni 13 iulie 2020 , 21:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autorităţile din Turkmenistan le-au recomandat luni locuitorilor să poarte mască împotriva prafului şi să respecte o distanţă socială, insistând în acelaşi timp că această ţară din Asia Centrală rămâne ferită de pandemia de coronavirus. Anunţul a fost făcut după venirea în ţară, săptămâna trecută, a unei delegaţii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), însărcinată cu evaluarea reacţiei autorităţilor la epidemie în această ţară, una dintre cele mai închise din lume.

Citeste si: Tratament miraculos destinat reglării sistemului imunitar

"Se recomandă cu fermitate ca toată lumea să folosească un echipament de protecţie individuală pentru a proteja căile respiratorii superioare", a subliniat ministerul. Autorităţile au făcut de asemenea apel la locuitori să respecte o distanţă socială de un metru, fără a oferit totuşi explicaţii. Şoferii turkmeni de autobuz şi taxi sunt obligaţi încă de săptămâna trecută să poarte mască în timpul serviciului.

Citeste si: Misterul celor 9 schiori ruși, găsiți morți în lenjerie de corp, rezolvat după 60 de ani

Citeste si: Secretul din spatele virusului COVID-19: „Dacă aș spune la Hong Kong, aș fi ucisă!”

Regimul dictatorial din Turkmenistan a interzis cuvântul ”coronavirus”

Şoferii turkmeni de autobuz şi taxi sunt obligaţi încă de săptămâna trecută să poarte mască în timpul serviciului. În ultimele luni, mii de persoane au luat parte în Turkmenistan la mari adunări publice, fără a purta mască sau mănuşi, potrivit Agerpres. În iunie, OMS a recomandat purtatul măştii în transportul public şi în alte locuri unde este imposibil să se respecte distanţarea socială. 

Citeste si: Știrea care a paralizat România! Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia

Citeste si: Știrea care a paralizat România! Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia

Luna trecută, diplomaţia turkmenă a calificat drept 'informaţii false' un mesaj al amabasadei SUA la Aşgabat care le atrăgea atenţia cetăţenilor săi asupra unor posibile cazuri de bolnavi de COVID-19 în această ţară.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si