Khan a precizat că o echipă medico-legală a CPI se pregăteşte să lucreze „pentru ca noi să putem într-adevăr separa adevărul de ficţiune”. „Trebuie să ne păstrăm mintea deschisă şi să ne bizuim pe dovezi”, a adăugat el.

Ce a declarat Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), britanicul Karim Khan

„Ucraina este o scenă a crimei. Suntem aici pentru că avem motive întemeiate să credem că au fost comise crime care sunt de competenţa Curţii.

Trebuie să risipim ceaţa războiului pentru a ajunge la adevăr”, a declarat el presei în cursul vizitei în această localitate de la periferia Kievului, unde  sute de civili  au fost găsiţi ucişi după ocupaţia rusă.

Citeste si: Războiul Rusia-Ucraina, ziua 49. Toate coridoarele de evacuare sunt blocate. Alți morți în Harkov, în bombardamentele din ultimele 24 de ore

„Legea trebuie să fie mobilizată şi aruncată în luptă pentru a proteja civilii”, a subliniat procurorul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Masacrul de la Bucha a îngrozit lumea, provocând un val de condamnări energice pe plan internaţional şi i-a determinat pe aliaţii Kievului să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Rusia încearcă să își șteargă urmele la Mariupol

„Conducerea Rusiei a ordonat distrugerea oricăror dovezi ale crimelor armatei sale în Ucraina”, se menţionează în mesajul serviciului de informaţii militare ucrainean, care a fost reprodus pe contul Telegram al Consiliului municipal din Mariupol, oraş-port la Marea Azov.

Citeste si: Klaus Iohannis, la baza NATO din Constanța: "Vom întări apărarea și descurajarea în regiunea Mării Negre"

„După genocidul împotriva poporului ucrainean la Bucha care a fost pe larg reflectat pe plan internaţional, 'raşistî' ('fasciştii ruşi', aşa cum numesc ucrainenii forţele ruse) au început să utilizeze crematorii mobile în Ucraina”, se afirmă în text.

„La Mariupol au fost detectate 13 crematorii mobile pentru curăţarea străzilor de cadavrele civililor morţi”, iar forţele de ocupaţie ruse „încearcă să-i identifice pe toţi martorii posibili ai atrocităţilor” pentru a-i elimina, atenţionează serviciul de informaţii al armatei ucrainene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si