Industria de zahăr din Rusia s-a dublat. Producătorii sunt obligați să depoziteze zahărul în aer liber

Industria de zahăr din Rusia s-a dublat în ultimii ani și ar putea să înregistreze un salt de 20% până la un nivel record. Producătorii sunt obligați să depoziteze zahărul în aer liber, iar acest lucru afectează calitatea lui.

Author: Diana Bostan marți 12 aprilie 2022 , 14:55

rusia

Sfeclă de zahăr 

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rusia nu este atât de eficientă la procesarea zahărului ca alte țări, ceea ce înseamnă că prețurile sunt mult mai mari, iar o altă problemă este lipsa de spații de depozitare, ceea ce a dus la pierderi financiare.

Citeste si: Armata rusă declară că a distrus sisteme S-300 livrate Ucrainei ''de o ţară europeană''. Slovacia neagă acuzațiile și susține că Moscova minte

Industria de zahăr din Rusia s-a dublat

Rusia trecut de la calitatea de importator de zahăr brut la cea de deținător al unui exces de producție ce trebuie vândut.

Citeste si: Putin: ”Ucraina a început să se transforme într-o bază de operaţiuni anti-rusă, să crească germenii naţionalismului şi neonazismului”

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile românilor în anul 2024? Anunțul oficial făcut de Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare- wowbiz.ro

"Suntem obligaţi să facem acest lucru pentru că nu mai avem spaţii de depozitare. Este posibil ca ulterior acest zahăr să trebuiască să fie reprocesat din nou deoarece nu ştim cum un cumpărător ar putea achiziţiona acest zahăr, având în vedere aspectele ce ţin de calitate",  a declarat preşedintele uniunii producătorilor de zahăr din Rusia, Andrey Bodin la un seminar organizat de Organizaţia Internaţională a Zahărului (ISO) la Londra, informează 

agerpres.ro

Preşedintele uniunii producătorilor de zahăr din Rusia susține că producția de zahăr a Rusiei va scădea

Andrey Bodin susține că producția de zahăr din Rusia va scădea, asta din cauza prețurilor scăzute pe piața internă care va descuraja plantarea de sfeclă de zahăr.

Citeste si: Fiicele lui Putin, vizate de Japonia. Țara le îngheață activele. Alți 400 de ruși sunt vizați de noile sancțiuni

Andrey Bodin estimează că în acest sezon producția de zahăr va ajunge la 7,2 milioane de tone, în timp ce exporturile s-ar fi ridicat la doar un milion de tone, în țările vecine.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si