„Inamicul şi-a mărit numărul trupelor în regiunea Belgorod prin transferarea şi concentrarea de noi unităţi”, potrivit unui comunicat al conducerii armatei ucrainene. 

Kievul nu a oferit detalii suplimentare în ceea ce privește pozițiile lansatoarelor de rachete ale Rusiei

Belgorod este un oraș din Federația Rusă care se află la aproximativ 30 de kilometri de granița cu Ucraina.

Ce a spus Moscova?

Oficialii de la Moscova nu au reacționat la aceste informații și nu au făcut niciun comentariu până în acest moment.

Citeste si: Papa Francisc a cerut din nou un armistițiu de Paște

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Iskander este o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune, de până la 500 de kilometri. Racheta este numită SS-26 Stone în terminologia NATO şi a înlocuit vechile rachete Scud din dotarea fostului URSS.

Război Rusia-Ucraina, ziua 60: două fetițe au fost ucise

Doi copii au fost ucişi duminică, de Paşte, în bombardamente ale forţelor ruse, anunţă guvernatorul regiunii ucrainene Doneţk, Pavlo Kirilenko, care îndeamnă locuitorii să evacueze zonele situate în apropierea luptelor, relatează news.ro.

Citeste si:  Ce a făcut Vladimir Putin în noaptea de Înviere

Cei doi copii – două fete în vârstă de cinci şi 14 ani – au fost ucise la Oceretînsk, în clădirea în care locuiau, distrusă în bombardamente, precizează într-o postare pe Telegram Pavlo Kirilenko.

Război Rusia-Ucraina, ziua 60.  Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a organizat sâmbătă seara  o conferință de presă pe peronul unei stații de metrou  din centrul capitalei Kiev. El

a anunțat că secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul apărării Lloyd Austin se vor deplasa la Kiev, duminică, exact la două luni după începerea invaziei ruse în Ucraina.

Război Rusia-Ucraina, ziua 60.  Serviciile de informații ucrainene au avertizat că rușii se pregătesc să bombardeze și mai intens țintele din Ucraina în zilele de Paște, în ciuda apelurilor la un armistițiu pe perioada Sărbătorilor pascale. 

Serviciul de Securitate de la Kiev (SBU) le-a cerut ucrainenilor să stea acasă în timpul festivităților de Paște și a publicat o înregistrare în care un presupus soldat rus spune că   trupele sale scriu „Hristos a înviat” pe obuze.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina: ziua 59. Atacuri cu rachete de croazieră în Odesa. Trei localități de lângă Harkov, recucerite de ucraineni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si