UE va prezenta în curând al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Bruxelles-ul va prezenta în curând un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, care ar include ”o anumită formă” de embargo asupra petrolului, după ce Uniunea Europeană (UE) a fost presată să priveze Moscova de veniturile profitabile rezultate din energie, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, pentru The Times.

Author: Diana Bostan luni 25 aprilie 2022 , 11:29

rusia

UE pregătește noi sancțiuni pentru Rusia

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Lucrăm la un al şaselea pachet de sancţiuni şi una dintre problemele pe care le luăm în considerare este o formă de embargo asupra petrolului.

Când impunem sancţiuni, trebuie să facem acest lucru într-un mod care să maximizeze presiunea asupra Rusiei, minimizând în acelaşi timp daunele colaterale asupra noastră”, a spus Dombrovskis.

Acestea ar putea include o eliminare treptată a petrolului rusesc 

”Vor fi câteva nuanţe, iar munca este în desfăşurare”, a adăugat Dombrovskis, fostul premier al Letoniei.

Citeste si: Imagini cutremurătoare cu ucrainenii din buncărele oțelăriei Azovstal: "Ajutaţi-ne! Nu mai e niciun loc unde să se poată trăi. Totul e bombardat!"

Oficialii UE au spus că noile sancţiuni ar putea fi prezentate atunci când toate ţările vor ajunge la un consens.

Sancţiunile vor necesita sprijinul unanim din partea celor 27 de state membre ale blocului şi ar putea fi convenite până luna viitoare, a mai spus el.

Se va lua în considerare și eliminarea celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, din sistemul de plăţi Swift

Oficialii au recunoscut că orice astfel de schemă ar avea nevoie de acordul unor state precum China şi India, care nu s-au alăturat sancţiunilor occidentale. Dombrovskis a subliniat că UE a luat legătura cu India şi China, dar nu a fost luată o decizie cu privire la taxele vamale internaţionale.

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citeste si: Ucraina susține că Rusia desfășoară rachete Iskander în apropiere de graniță

”Ar fi nevoie să construim o coaliţie cât mai largă posibil”, a continuat el.

În absenţa sancţiunilor, UE se pregăteşte să renunţe integral la energia rusă în următorii ani. Continentul european riscă o iarnă în care energia va fi raţionalizată în cazul în care aprovizionările asigurate de Moscova vor fi diferite de nivelurile actuale, au avertizat economiştii.

”Trebuie să luăm decizii informate cu privire la cum şi ce fel de sancţiuni impunem”, a conchis vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si