Ultima metodă de înșelătorie online a hackerilor! Mulți români au fost victimele acestor atacuri

Studiile recente demonstrează că cel puțin 7 din 10 români au fost victimele hackerilor în ultimii ani. De la an la an apar noi metode de înșelăciune, atât pe paginile personale de social media cât și pentru companii. Andrei Bozeanu, cercetător în securitate cibernetică, a explicat cum acționează hackerii, ce metode noi au, dar și cum ar trebui să vă feriți de acestea.

Author: Alexandra Costea vineri 21 ianuarie 2022 , 17:41

Ultima metodă de înșelătorie online a hackerilor! Mulți români au fost victimele acestor atacuri

Ultima metodă de înșelătorie online a hackerilor! Mulți români au fost victimele acestor atacuri

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Atacurile de tip ,,social engineering" nu sunt o noutate în lumea hackerilor, însă acestea se încadrează în sfera actalității, mai ales pentru faptul că se bazează aproape exclusiv pe superficialitatea și lipsa de informare și educație de securitate cibernetică a utilizatorilor, informează Andrei Bozeanu, cercetător în securitate cibernetică.

Citeste si: VIDEO| Povestea nepalezilor pentru care România a devenit acasă

Cum putem evita atacurile de tip social engineering 

,,Ele îmbracă multe forme, de la banalul e-mail sau mesaj pe social media prin care ți se solicită să îți actualizezi datele la banca sau la compania X, până la cele mai complexe, în care folosind de exemplu centrale telefonice compromise, atacatorii pot  impersona cu succes un număr de telefon al unei figuri de autoritate, cum ar fi un șef, și solicită telefonic unui angajat informații clasificate sau nedestinate publicului”, declară cercetătorul în securitate cibernetică, Andrei Bozeanu.

Citeste si: Anunț important pentru copii! Alocațiile urmează să se majoreze. Pentru când se preconizează măririle- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Atacurile de tip social engineering pot fi prevenite într-un mod relativ simplu, prin acordarea unei atenții sporite situațiilor în care se solicită date personale, date secrete, date financiare sau orice alt fel de date sensibile, și verificarea solicitării pe un canal de comunicare alternativ.

Citeste si: Patru alerte cu bombe într-o singură zi. Alte două alarme au apărut la Brăila și la Constanța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si