Ultimele imagini cu Diana, tânăra aflată în moarte cerebrală, căreia i se refuză transfuzia! Ce făcea cu doar câteva zile înainte de a ajunge la spital în stare gravă

Diana, o tânără care zilele trecute a împlinit 24 de ani, se află în spitalul din Sibiu în moarte cerebrală, suferind de o meningită agresivă.

C.L., miercuri 16 ianuarie 2019 , 19:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Până pe 4 ianuarie, Diana a fost o tânără normală, plină de viaţă. Însă, în acea zi, Diana a făcut febră mare iar mama ei a dus-o de urgenţă la Spitalul Militari din Sibiu. Acolo a fost diagnosticată cu meningită şi puţin mai târziu a fost mutată la Spitalul Judeţean. Mama Dianei a povestit că la miezul nopţii, medicii au dus-o pe tânără la Terapie Intensivă în comă indusă de sedative.

”Sâmbătă dimineaţa au zis că i-au oprit sedativele ca să vadă dacă se trezeşte sau nu. Nu a dat niciun semn şi de atunci este în această stare. A doua zi, tot dimineaţa, ne-a chemat medicul de la spital şi ne-a spus că este într-o stare foarte gravă şi să ne rugăm să supravieţuiască pentru că doar atât se mai poate face pentru ea la starea în care a venit. Duminică seara, la ora 22:00, i-au declarat moartea cerebrală, noi fiind acolo, în hol. Luni dimineaţa la fel nu ne-au spus nimic. Întrebam de starea ei şi ne spuneau doar că e aceeaşi, că e grav, atât.

Abia când am început să întreb mai multe lucruri mi s-a spus că nu mai e nimic de făcut pentru că fata mea e în moarte cerebrală. Doi medici mi-au spus că ei au dreptul să mi-o deconecteze de la aparate. Cum credeţi că am dormit? Nu mai pot să dorm, nu mai plec de lângă ea, sunt disperată. Înţeleg că nu se mai poate face nimic, pentru că este meningită cu o bacterie foarte rară şi că a ajuns foarte târziu la spital, iar din punctul lor de vedere este moartă. Dar ea luptă. A făcut febră, am văzut şi semne, o asistentă a văzut că reacţiona la diferiţi stimuli. Posibil să fie reflexe involuntare cum spun ei, dar pentru noi sunt semne. Ieri (n.r. pe 15 ianuarie) a fost ziua Dianei şi a venit unul din medici să ne spună că recomandă o transfuzie de sânge. Am vorbit şi cu cel de-al doilea medic, dar acesta m-a repezit. Mi-a spus ”Doamnă nu înţelegi că pentru acest copil nu se mai poate face nimic? Copilul ăsta e mort din punctul meu de vedere şi nu i se face nicio transfuzie”. Atunci mi-a spus şi că o poate deconecta de la aparate fără acordul meu”, a spus mama Dianei citată de ziarul turnulsfatului.ro

 

Diana, tânăra aflată în moarte cerebrală, a fost în vacanţa la Istanbul

La finalul anului trecut, Diana a fost în vacanţă la Istanbul, iar ultimele imagini postate de tânără pe pagina ei de socializare sunt de acolo. Sunt făcute doar cu câteva zile înainte să ajungă la spital în stare gravă.

Acum,  când s-a aflat povestea ei, numeroşi oameni au fost la spitalul din Sibiu pentru a dona sânge pentru Diana. Toţi speră într-o minune şi că tânăra se va trezi. Pe 15 ianuarie, când Diana a împlinit 24 de ani, pagina ei de Facebook a fost invadată de mesaje în care oamenii îi transmiteau puterre, sănătate şi se rugau pentru ea.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si