Oamenii nu ar trebui să intre în panică

Este însă o boală foarte, foarte rară ”, a subliniat el. Anchetatorii cred că adolescentul a fost expus la această amibă în apele calde ale lacului Mead. 

Centrul pentru Controlul Bolilor a făcut publice 154 de cazuri de infecţie şi deces din cauza amibei în SUA din 1962, a spus Labus, care predă la Şcoala de Sănătate Publică de la Universitatea Nevada, Las Vegas. 

„Nu cred că ar trebui ca oamenii să fie alarmați din această cauză Oamenii trebuie să fie prudenți atunci când se află în locuri în care trăieşte de fapt această amibă rară. Organismul se găseşte în ape a căror temperatură variază de la 25 grade C la 46 grade C ”, a adăugat el.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Un copil de 13 ani s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier. Acum se zbate între viață și moarte

Amiba infectează oamenii prin nas şi migrează către creier. De cele mai multe ori, este fatală.

Nu poate infecta oamenii dacă este înghiţită şi nu se transmite de la o persoană la alta ”, au transmis autorităţile, care i-au sfătuit pe oameni să evite sărituri sau scufundări în ape calde, mai ales în timpul verii, şi să ţină capul deasupra apei în izvoarele fierbinţi sau în

alte „ape geotermale netratate”.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul dublei crime de la Iași? Studentul marocan ar putea fi eliberat din arest

Amiba provoacă meningoencefalită amibiană primară, o infecție a creierului cu simptome asemănătoare meningitei sau encefalitei, care includ inițial dureri de cap, febră, greață sau vărsături. Ulterior, aceasta se manifestă în zona gâtului, iar în ultimă fază duce la convulsii și comă care provoacă moartea.

Simptomele pot începe după una până la 12 zile după expunere, iar moartea apare de obicei în aproximativ cinci zile. Nu există un tratament eficient cunoscut și, în cele mai multe cazuri, diagnosticul vine prea târziu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si