Un alt spital din România riscă să fie executat silit pentru o acuzație de malpraxis! 300.000 euro solicită o pacientă de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

O femeie din Argeș a dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Pitești și solicită 300.000 euro despăgubiri pentru malpraxis. Ar fi un nou caz de spital de stat executat silit după cel din Târgu Jiu.

Radu Constantin, luni 18 februarie 2019 , 23:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

O femeie din Argeș solicită daune materiale de 20.000 lei și materiale în valoare de 300.000 euro pentru un posibil caz de malpraxis. Pârâți în acest proces sunt: medicul Z.R.A. (medic specialist în obstretică și ginecologie) și Spitalul Județean de Urgență Pitești. Procesul a fost înregistrat pe 5 februarie 2019 la Tribunalul Argeș însă primul teremen nu a fost încă stabilit de magistrați.

Informația vine la câteva zile după sentința din cazul de malpraxis de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, care trebuie să-i plătească unei paciente sumele de 400.000 euro (despăgubiri morale) și 20.000 lei (prejudiciu material).

În 2012, spitalul din Pitești a plătit 500.000 euro tot pentru un caz de malpraxis

Conform TVR, o tânără de 17 ani a murit la spitalul din Târgu Jiu după ce a fost internată din cauza unei banale amigdalite. Ei i-a fost administrat un antibiotic la care era alergică, a intrat în șoc anafilactic și a murit.

Citeste si: S-a aflat totul! Ce operații făcea cu adevărat doctorul fals! Pacientele lui Politi au vorbit în fața anchetatorilor!

În acest caz, medicul care a tratat-o pe tânără a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, asistenta 1 an și 5 luni de ănchisoare cu suspendare iar spitalul trebuie să plătească despăgubirile în solidar cu doctorul găsit vinovat.

În 2012, conturile Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost blocate după un alt caz de malpraxis pentru care instituția a fost condamnată să plătească 500.000 euro.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si