Au trecut 355 de la declanșarea Războiului Rusia-Ucraina. Rusia și-a sporit numărul navelor de război din Marea Neagră, iar temerile privind extinderea conflictului militar dincolo de Ucraina s-au amplificat, după ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că Moscova a planificat o lovitură de stat la Chișinău.

Trupele Rusiei au avansat câțiva kilometri

Un an de război în Ucraina: Tot ce trebuie să știi despre invazia Rusiei

Un an de război în Ucraina: Tot ce trebuie să știi despre invazia Rusiei

Rusia a declarat luni că trupele sale au avansat câțiva kilometri de-a lungul liniei de front din Ucraina.

Kievul a declarat că forțele sale au respins atacurile rusești în mai multe zone. La aproape un an de la începutul invaziei, o mare parte din lupte se desfășoară în jurul orașului Bahmut din estul țării, aflat încă în mâinile ucrainenilor, o bătălie care se dă de luni de zile.

Luni, Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjarto, s-a deplasat în Belarus, într-o vizită neanunţată și a pledat în favoarea unei soluţii negociate pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Citește și: Naționalistul rus care a prezentat pe scenă un craniu de ucrainean a pățit ceva oribil. "A fost karma"

"Ungaria aşteaptă ca toţi membrii comunităţii internaţionale să acţioneze în favoarea păcii cât mai curând posibil şi să evite acţiuni care riscă să intensifice războiul", a declarat Péter Szijjarto.

Ucrainenii au nevoie de tancuri

Un an de război în Ucraina: Tot ce trebuie să știi despre invazia Rusiei

Un an de război în Ucraina: Tot ce trebuie să știi despre invazia Rusiei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În ciuda pierderilor, ''Rusia este capabilă să continue mult timp acest război'', a declarat Eirik Kristoffersen, generalul norvegian. De asemenea, a subliniat capacitatea complexului militar-industrial rus şi rezervele umane pentru mobilizarea de noi efective militare.

Potrivit șefului Statului Major al armatei norvegiene, pentru Ucraina este esenţial să poată menţine în continuare aviaţia rusă în afara zonei de luptă. De asemenea, este important să primească tancuri occidentale, acestea din urmă fiindu-i necesare rapid pentru a putea desfăşura o contraofensivă de iarnă.

Cea mai mare parte a loviturilor rusești din ultimele luni au fost efectuate de rachete cu rază lungă de acțiune.

Generalul norvegian a solicitat livrarea rapidă a tancurilor de luptă în Ucraina. Germania a împiedicat acest lucru până acum.

„Dacă trebuie să intre în ofensivă în timpul iernii, au nevoie de ele repede”, a declarat Eirik Kristoffersen, pentru TVR2.

Citește și: Alina Kabaeva, amanta lui Putin, mesaj controversat despre războiul din Ucraina

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si