Un băiat de doar 13 ani a fost reținut în Marea Britanie sub suspiciunea că a comis infracțiuni legate de terorism.
Băiatul a fost arestat marți la o adresă din vestul Londrei, dar a fost eliberat pe cauțiuni până la mijlocul lunii iunie.

Citeste si: Posibil atac terorist în Germania. Un tânăr irakian a atacat pasagerii unui tren

„Deși este rar ca o persoană atât de tânără să fie arestată în temeiul unor acuzații legate de terorism, în ultimul timp am asistat la o creștere îngrijorătoare a numărului de adolescenți atrași

în activități teroriste”, a declarat Richard Smith, șeful Comandamentului de Contraterorism din cadrul poliției londoneze.

Citeste si: Rușii, acuzați că torturează civilii în lagăre de concentrare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Ancheta în cauză rămâne în desfășurare dar, mai larg, colaborăm îndeaproape cu o întreagă serie de parteneri pentru a încerca să protejăm și îndepărtăm persoanele tinere vulnerabile de extremism și terorism”, a adăugat acesta.

În 2021 un alt băiat în vârstă de 13 ani a fost arestat deoarece se afla în posesia unor materiale utile unui terorist.

Un posibil atac terorist ar fi fost coordonat de un tânăr irakian

Cel puțin șase persoane au fost rănite vineri într-un tren regional în apropierea oraşului german Aachen, în urma unui atac cu cuţitul, care conform autorităţilor germane ar putea avea o motivaţie islamistă, transmite presa germană.

Trei pasageri dintr-un tren regional din landul Renania de Nord-Westfalia  au reușit să-l dezarmeze și rețină  pe tânărul agresor de origine irakiană care a lovit la întâmplare cu cuțitul alți oameni care se aflau în tren. 

Citeste si:  O rusoaica care este acuzată de terorism în Cecenia va fi extrădată de autoritățile din România

Suspectul a fost reținut de poliție,  iar autorităţile spun că există posibilitatea ca la baza atacului să fi fost o motivaţie islamistă, potrivit  DW.com  . 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si