Un adolescent de 15 ani, aflat la un parc acvatic din Chiajna, s-ar fi accidentat grav și a fost transportat la spital.

„În jurul orei 16:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că o persoană a căzut pe tobogan în timp ce se afla la un parc acvatic din comuna Chiajna.

Citeste si: VIDEO- Bicicletele și trotinetele ar putea fi interzise pe străzile din centrul istoric din Brașov

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Chitila pentru efectuarea activităților din competență, precum și un echipaj medical care a transportat persoana la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Polițiștii efectuează efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se precizează în comunicatul Poliției.

Citeste si: Tragedie în Danemarca: O adolescentă a murit într-un accident de roller-coaster

DIVERTILAND PARKS SRL face precizări: 

"In vederea unei informări corecte și transparente a opiniei publice, având în vedere ca in ediția online a publicației Știrile Kanal D din data de 20 iulie 2022, a fost publicat articolul intitulat ”Un băiat de 15 ani s-a accidentat grav pe un tobogan” autor Diana Puiu, dorim să ne exprimăm compasiunea pentru adolescentul implicat în evenimentul produs in incinta Divertiland Water Park în data de 20 iulie 2022 și să facem urmatoarele precizări:

 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Subliniem faptul că libertatea de informare a presei nu reprezintă un drept nelimitat, ci, dimpotrivă, presupune responsabilitate. Înțelegem rolul presei într-o societate democratică, dar maniera în care au fost relatate aspectele în legatură cu evenimentul petrecut în incinta Divertiland Water Park în data de 20 iulie 2022 este una flagrant neconcordantă cu realitatea, pervertindu-se tocmai rolul

anterior amintit.

 

Atât titlul articolului, cât și informațiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt neadevărate, nedocumentate, tendențioase și profund prejudiciabile, inducând o teamă nejustificată cititorilor.

Nici redacția, nici autorul articolului nu an solicitat un punct de vedere asupra acestui eveniment înaintea publicării informațiilor false, consecința direcției fiind dezinformarea grosolană a opiniei publice.

Vizionând înregistrările video care au surprins evenimentul, pe care, de altfel, le punem la dispoziția autorităților competente, am constatat că adolescentul s-a urcat împreună cu un prieten pe un colac dublu și au pornit împreună pe tobogan, iar, pe traseu, pare ca s-au imbrâncit, astfel ca, la un moment dat, în coborâre, într-un viraj, tovarașul de joacă a cazut peste adolescent, iar acesta din urmă s-a lovit cu umârul în peretele toboganului.

Personalul din cadrul punctului de prim ajutor dotat în mod corespunzător, aflat în incinta Divertiland Water Park, a oferit imediat ingrijiri medicale adolescentului care a acuzat dureri în zona umârului și a decis să apeleze serviciul unic de urgență 112, pentru a se putea acorda îngrijiri de specialitate.

Adolescentul a fost cooperant, conștient și în stare bună, mergând pe propriile picioare, fiind preluat de ambu1anță și transportat la o unitate medicală.

Înregistrarea video demonstrează fără putință de tăgadă că nu a existat o cădere a adolescentului de la o înălțime de 6 metri. Aspectul a fost constatat de politiștii care s-au prezentat la fața locului.

Facem mențiunea că prioritatea noastră este și va rămâne siguranța clienților noștri politica Divertiland Water Park fiind dintotdeauna aceea de a aplica riguros toate măsurile care se impun conform normativelor aplicabile specificului

activitații desfășurate, având toate procedurile, autorizațiilor și licențele la zi, avizate si verificate.

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt niște idioețenii foarte mari"- radioimpuls.ro

În acest sens, pentru a evita evenimentele neplăcute ce pot apărea în cadrul Divertiland Water Park în situația utilizării necorespunzătoare a atracții1or/toboganelor, am elaborat o informare cu privire la potențialele riscuri de accidentare. Aceasta este afișată, în mod lizibil și vizibil, atât la intrarea în parc, cât și pe panourile prezente în fiecare zonă de atracție. De asemenea, în incinta parcului, prin mesaje audio redate constant rugăm vizitatorii să respecte cu strictețe regulile impuse de personalul parcului.

Odată cu accesul în incinta Divertiland Water Park, toți vizitatorii se obligă să respecte Condițiile de acces afișate atât la intrare, cât și pe website (secțiunea Termeni și condiții, https://www.divertiland.ro/termeni-si-conditii/), luând astfel cunoștință și despre potențialele riscuri de accidentare în piscine și tobogane în cazul folosirii necorespunzatoare a atracțiilor.

Ca o dovada suplimentara a bunei-credințe, precum și a faptului că activitatea Divertiland Water Park se desfășoară în deplină concordanță cu toate normativele în vigoare aplicabile, vă asigurăm că vom pune la dispoziția autorităților orice informație de natură a duce la stabilirea circumstanțelor în care s-a produs evenimentul menționat."

O adolescentă din Danemarca a murit într-un roller-coaster

O adolescentă de 14 ani a murit pe data de 14 iulie, în urma unui accident dintr-un roller-coaster.
Accidentul a avut loc puţin înainte de ora locală 13:00 (11:00 GMT), când un vagonet al atracţiei „Cobra” s-a desprins, a declarat Henrik Ragborg Olsen, directorul parcului de distracţii Tivoli Friheden.

Citeste si: Bebeluși gemeni blocați într-un autoturism au fost salvați de pompieri

„Partea din spate care s-a rupt şi atârnă sub restul trenului ”, a declarat el la televiziunea daneză TV2.
Din păcate, nu este primul eveniment de acest tip. O scenă asemănătoare s-a mai produs în 2008, la scurt timp după inaugurare. La acea vreme, s-a desprins partea din faţă, iar patru persoane au fost grav rănite.

Citeste si: Accident grav în centrul Bucureștiului. O mașină s-a răsturnat pe plafon, iar două persoane au fost rănite


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si