Biroul pentru Protecţia Animalelor s-a sesizat cu privire la acțiunea bărbatului și a fost anunțat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt pentru dispunerea măsurilor legale.

Un bărbat a abandonat patru câini pe o stradă din Olt

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din oraşul Scorniceşti, judeţul Olt”,

a precizat IPJ Olt.

Citește și: Amenda dată de polițiști în cazul femeii atacate de câini pe Lacul Morii, mai mică decât contravenția pentru un călător STB fără bilet

Pentru acțiunea sa, bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost amendat cu 12.000 de lei pentru abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului. 

Fetiță de 6 ani, mutilată de doi câini agresivi, după ce au sărit peste un gard

O fetiță de 6 ani a ajuns la terapie intensivă după ce o pereche de câini fioroși au sărit peste un gard și au sfâșiat-o.Paramedicii au transportat-o de urgență pe micuță la spital, în stare gravă, după ce atacul a avut loc luni, în jurul orei 16.30, în Woodridge, o suburbie a orașului australian Queensland.

Citește și: VIDEO- Dezvăluiri cutremurătoare făcute de mama copilului, de zece ani, mușcat de câini: „S-a speriat, săracul. Lătrau câinii... L-au târât”

Câinii au fost identificați ca fiind Bull Arabs- o rasă dezvoltată în Australia pentru vânătoarea de porci- care au un temperament calm, dar sunt cunoscuți și pentru agresivitatea lor, după o serie de atacuri înregistrate asupra oamenilor și a altor câini.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: 45 de zile de îngrijiri medicale pentru doi soți mușcați de un câine

Aceștia au fost acum eutanasiați, după ce Laquarna Chapman, în vârstă de șase ani, a suferit răni la nivelul pieptului și al abdomenului, potrivit Primăriei Logan. Consiliul a spus într-o declarație: "În urma unui atac grav al unui câine în Woodridge, luni după-amiază, consiliul a acționat în temeiul competențelor sale legislative pentru a confisca doi câini de tip bull arab, care nu erau înregistrați sau cunoscuți de consiliu. Astăzi, în interesul siguranței publice, cei doi câini au fost eutanasiați rapid".

Citește și: Un copil de trei ani a fost atacat de un câine în mijlocul străzii

Într-o declarație anterioară, consiliul a declarat că are "toleranță zero" pentru "proprietatea iresponsabilă și comportamentul de mare risc al animalelor". Vorbind cu 7News, familia lui Laquarna a declarat că, din fericire, ea se simte acum "bine" după ce a fost internată la Spitalul de copii din Queensland.

După ce a venit să o salveze, unchiul ei a fost, de asemenea, mutilat la picioare de câini, imaginile arătând rănile extinse. El a spus că, la sosire, s-a uitat la nepoata sa și "a crezut că este moartă".

Unchiul fetei a fost și el sfâșiat de câini

"A fost trasă de pe gard de unul dintre câini", a declarat el pentru 7News. ”Am auzit-o pe mama mea țipând de panică. Am sfârșit prin a sări gardul pentru a o ajuta. Unul dintre câini voia să o atace la față. Am aruncat cu un scaun în câine. Am încercat să o arunc peste gard, apoi am sfârșit prin a fi atacat de câini", a mai povestit bărbatul.

Citește și: Un bărbat din Maramureș s-a ales cu dosar penal după ce a supus mai multe animale unor operații interzise de lege

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Poliția investighează circumstanțele din jurul incidentului. Acesta a avut loc cu doar câteva zile înainte de un alt atac îngrozitor în Melbourne. Proprietarul unui câine a prezentat scuze umilitoare după ce o femeie a fost sfâșiată pe o stradă, câinele smulgându-i urechea. 

Citește și: O femeie a fost atacată de câinii vecinei în propria curte. Poliția a intervenit de urgență

"Îmi pare atât de rău pentru doamna", a spus ea. "Știu că nu pot spune nimic care să o facă să se simtă mai bine. Este sfâșietor”, a mai adăugat ea. Deși a acceptat faptul că patrupedul de vânătoare era puternic și mare, ea a spus că de obicei este "adorabil și docil". "Înțeleg care va fi soarta lui și înțeleg pentru siguranță, pentru toată lumea, ce se va întâmpla", a spus proprietarul său. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si