Un bărbat de culoare din SUA a petrecut 43 de ani în spatele gratiilor pentru o triplă crimă pe care n-a comis-o

Un bărbat de culoare din Statele Unite ale Americii care a petrecut 43 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu a comis-o, a fost exonerat de la executarea pedepsei. Acesta a fost eliberat din închisoare, marţi, de un tribunal din Missouri

Author: Alexandra Costea miercuri 24 noiembrie 2021 , 17:14

Un bărbat de culoare din SUA a petrecut 43 de ani în spatele gratiilor pentru o triplă crimă pe care n-a comis-o

Bărbatul și-a petrecut toată viața în spatele gratiilor

[Sursa foto: Profimedia Images]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Kevin Strickland, un afro-america în vârstă de 62 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 1979, de un juriu alcătuit în totalitate din albi pentru o triplă crimă pe care a a afirmat întotdeauna că nu ar fi comis-o.

,, Nu a existat nicio dovadă materială pentru crimă şi a fost condamnat doar pe baza mărturiei"  unei femei care a supraviețuit atacului și care mai apoi a retractat cele declarate, a sesizat judecătorul James Welsh în decizia sa. În plus, doi dintre cei patru autori ai raidului criminal îl exoneraseră oficial, a spus magistratul.

,, Încrederea instanţei în condamnarea domnului Strickland este atât de subminată încât nu se poate susţine", a declarat acesta, ordonând eliberarea imediată a prizonierului.

Procuroarea comitatului Jackson, care a solicitat ca această condamnarea să fie anulată, a fost bucuroasă de această decizie.

,, În sfârşit, s-a făcut dreptate acestui om care a suferit atât de mult din cauza acestei tragice erori judiciare", a precizat, într-un comunicat, Jean Peters Baker.

Citeste si: Preotul unei mănăstiri a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual

Victima erorilor judiciare

Numele afro-americanului Kevin Strickland se adaugă unei lungi liste de cetățeni care au fost victime ale erorilor judiciare şi se numără printre cei care au petrecut cel mai mult timp în spatele gratiilor.

Conform Registrului Naţional al exonerărilor, un proiect derulat de mai multe universităţi americane, cele aproximativ 2.500 de persoane eliberate de justiţie în ultimii treizeci de ani au petrecut în medie 13,9 ani în închisoare, cu o durată maximă de 47 de ani şi 2 luni.

Întrucât obţinerea de despăgubiri pentru aceşti ani pierduţi nu este uşoară, organizaţia Midwest Innocence Project, care a susţinut cazul lui Kevin, a înaintat o campanie de crowdfunding pe internet pentru a-l ajuta să îşi înceapă noua viaţă în libertate.

Kevin Strickland precizase recent pentru Washington Post că doreşte, odată repus în libertate, să meargă la mormântul mamei sale, care a murit în această vară, dar şi să vadă oceanul, pentru prima oară în viaţa sa.

Citeste si: Un bărbat din Timișoara este cercetat pentru pornografie infantilă și racolare de minore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si