Un cartier întreg intră în carantină

Un cartier întreg va intra în carantină de marți dimineața, ca urmare a ratei mare de infectări din zona respectivă. Este prima măsură de acest fel din valul doi al pandemiei care a lovit România în această toamnă.

Author: Razvan Ilie marți 13 octombrie 2020 , 07:21

carantina
Un cartier întreg din județul Galați intră în carantină
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a emis, marţi, la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi, ordinul de instituire a carantinei zonale a comunităţii în comuna Iveşti, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile este de 4,64 cazuri la 1.000 de locuitori.

În zona carantinată din comuna Ivești, județul Galați, va fi permisă intrarea și ieşirea doar pentru transportul de marfă, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice precum şi aprovizionării populaţiei în baza documentelor justificative.

De asemenea, pot ieşi şi intra în zona respectivă numai persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale,

situaţiilor de urgenţă, serviciilor de utilitate publică, energetic, alimentării cu apăsau a activităţilor cu caracter religios.

Citeste si: Judeţul cu cei mai mulţi copii infectaţi cu COVID-19

De asemenea va fi permis accesul voluntarilor care asigură alimente, medicamente şi bunuri de strictă necesitate în baza unei adeverinţe eliberată de Primăria Iveşti  care poate alcătui o listă de maxim 15 persoane ce nu poate fi modificată.

Primul cartier închis din valul doi al pandemiei

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a solicitat, luni seară, Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei instituirea carantinei zonale pentru un cartier al comunei Iveşti. Propunerea vine după creşterea ratei de îmbolnăvire în zonă.

Este vorba de carantinarea zonală pentru o perioadă de 14 zile, începând de marţi, de la ora 5.00, a cartierului cuprins între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi str Pădurii aferente DJ 254 din comuna Iveşti, judeţul Galaţi.

Proiectul a fost înaintat autorităţilor centrale. Conform legii, persoanele din zona carantinată aflate în alte situaţii decât cele prevăzute anterior pot părăsi zona cu aprobare scrisă semnată de şeful Centrului Judeţean pentru Coordonarea intervenţiei Galaţi pe baza completării unei declaraţii pe proprie răspundere.

Purtarea măștii obligatorie și pe stradă, în județul Argeș

Masca devine obligatorie și pe stradă, în județul Argeș, potrivit autorităților. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a impus noi reguli stricte, împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Începând de miercuri, 14 octombrie,  cetățenii județului Argeș sunt obligați să poarte masca  în toate spațiile publice, atât în interior, cât și în exterior, excepție se face doar pentru copiii mai mici de cinci ani.

Județele cu cea mai mare rată de infectare. Alertă-zero de intrare în carantină

Capitala se apropie cu pași rapizi de pragul de 3 infectări la mia de locuitori, care ar putea însemna intrarea în carantină și trecerea tuturor școlilor în sistem online. Potrivit datelor transmise azi de Grupul de Comunicare Strategică, situația devine tot mai gravă și în alte județe- Alba sau Vâlcea.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este  peste  pragul de 1,5 sunt următoarele:

 

 • București – 2,66 
 • Alba – 2,35
 • Vâlcea -2,32
 • Iași – 1,96
 • Bacău – 1,99
 • Neamț – 1,91
 • Teleorman – 1,74
 • Sălaj – 1,80
 • Sibiu – 1,73
 • Caraș-Severin – 1,64
 • Cluj – 1,66
 • Brașov – 1,55
 • Timiș – 1,56
 • Vaslui – 1,57
 • Ilfov – 1,50

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si