Presa rusă scrie că aceste imagini ar fi fost înregistrate la Belgorod, localitate situată la aproximativ 35 de kilometri de graniţa cu Ucraina. Şi guvernatorul rus al regiunii susţine că ar fi vorba despre două elicoptere ucrainene care ar fi la originea atacului. Alte imagini din presa rusă arată, într-adevăr, două aparate care zboară la joasă înălţime, probabil, pentru a scăpa de radarele terestre.

Kremlinul acuză Ucraina de un atac pe teritoriul rus 

Ruşii spun că ţinta a fost un depozit în care se aflau mii de tone de combustibil, iar, în urma atacului, două persoane au fost rănite. Dacă se va adeveri, ar fi prima incursiune a armatei ucrainene pe teritoriul Rusiei. Kremlinul a comentat deja că atacul nu ajută deloc negocierile.

În acelaşi timp, la Cernihiv, militarii ucraineni sunt primiţi cu alimente de localnicii fericiţi că armata lor s-a întors, după o perioadă de lupte asidue pe străzile oraşului.

Forţele ruse se retrag din regiunile Cernigău şi Kiev, după ce au suferit pierderi importante de-a lungul celor aproximariv 5 săptămâni de război. Dar ucrainenii au învăţat deja că nu trebuie să aibă încredere în promisiunile Rusiei.

Valeri Embakov, general ucrainean de Brigadă: „Ce înseamnă restrângerea acţiunilor de luptă din Kiev şi Cernihiv? Înseamnă că vor cădea o sută de rachete asupra Kievului, în loc de două sute? Sau altceva?”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

În cancelariile occidentale, se vorbeşte deja de o înfrângere a Rusiei.

Tony Radakin, comandantul Armatei Britanice: „Putin a pierdut deja! Departe de imaginea de manipulator absolut pe care ao afişa, Putin s-a autodistrus printr-o serie de decizii catastrofale.”

Citeste si: Ucrainenii au alungat armata lui Vladimir Putin din 11 localități din Herson. Oficialii acuză rușii că au blocat evacuarea din Mariupol şi au confiscat ajutorul umanitar

Iar preşedintele Biden crede că la Kremlin nu e deloc linişte

Joe Biden, președintele SUA: „Sunt multe speculaţii, dar pare că e, însă nu ştiu acest lucru sigur, într-un fel de autoizolare şi există semnale că şi-ar fi concediat sau arestat la domiciliu unii consilieri de-ai săi.”

Pe de altă parte, speculaţiile despre boala pe care Vladimir Putin ar avea-o sunt acum din nou alimentate de o descoperire a unor jurnalişti de investigaţii, care arată că un reputat medic din Moscova ar fi zburat de nu mai puţin de 35 de ori către Soci, locul preferat de liderul de la Kremlin pentru relaxare.

Citeste si: Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume fiica. „Este inimaginabil. Te simți mic și vinovat că ai făcut ceva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce temperaturi vor fi la mare în weekendul 20-21 iulie 2024?- radioimpuls.ro

Citeste si: Declarații neașteptate făcute de Serviciile de informații britanice și americane: „Comandanților militari ruși le este frică să-i spună lui Putin adevărul”

Teza acestuia de doctorat are titlul "Particularități ale diagnosticului și tratamentului chirurgical al pacienților vârstnici și senili cu cancer tiroidian".

Nu sunt primele zvonuri despre faptul că Putin ar fi bolnav de cancer tiroidian şi că tratamentul i-ar afecta raţiunea.

Citeste si: Zelenski a transmis că a demis doi generali ucraineni. Acești „trădători” erau oficiali din serviciile de securitate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si