Un medic din Austria a vaccinat 59 de oameni cu aceeași seringă

Un caz șocant s-a petrecut zilele trecute în Austria. Potrivit presei locale, un medic a folosit din neglijență aceeași seringă pentru imunizarea unui număr de 59 de oameni.

Author: Razvan Ilie duminică 30 mai 2021 , 14:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mare atenție atunci când mergi la vaccinare! nu toți medicii și asistentele medicale respectă regula de aur a utilizării seringii o singură dată.

Dovada este cazul șocant din Austria, când o doctoriță a folosit același seringă și același ac pentru pentru a inocula vaccinul anti-Covid-19 pentru mai multe persoane.

Citeste si: O tranşă record de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România

Aceeași seringă folosită în cazul a 59 de angajați

Evenimentul incredibil s-a petrecut într-un centru medical din orașul Muerzzuschlag, unde un medic a vaccinat cu aceeași seringă 59 de angajați ai unei companii de prelucrare a oțelului. Potrivit publicației Nurse Times, vaccinarea a fost efectuată angajaților companiei Voestalpine Boehler Bleche.

Parchetul austriac investighează incidentul, iar medicul neatent a fost suspendat.

Faptul șocant a fost descoperit deoarece, în urma unei verificări efectuate la sfârșitul fiecărei ședințe de vaccinare, numărul dispozitivelor medicale utilizate de medicul responsabil de vaccinări -nu corespundea numărului de oamenii vaccinați.

Citeste si: Caz incredibil: O însoțitoare de zbor a fost lovită cu pumnul în față de o pasageră. Aceasta a rămas fără dinți 

Abia după o a doua investigație mai detaliată, doctorița în cauză a declarat că, probabil, ea a folosit aceeași seringă și același ac de mai multe ori în procesul de vaccinare.

Medicul a recunoscut că „este posibil” să fi făcut asta, însă nu a dat detalii despre motivele acestei gafe, potrivit presei locale.

Incidentul, preluat de parchetul austriac

Plângerea a fost făcută de compania Voestalpine care a informat autoritățile competente din Bruck an der Mur și ulterior justiția din Leoben. „Pentru Voestalpine, siguranța și sănătatea angajaților săi sunt întotdeauna prioritatea maximă”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Peter Felsbach.

Citeste si: Un om a mâncat un șarpe veninos pentru a se feri de COVID-19. Medicii, uimiți de rezultat

"Cu cele mai bune intenții, am încredințat personalul companiei echipelor medicale pentru efectuarea vaccinării. Este de neînțeles, cerem clarificări cu privire la modul în care se poate întâmpla o astfel de eroare", mai spune purtătorul de cuvânt al firmei austriece.

După primele investigații, nu s-a evidențiat nicio infecție care să fi fost transmisă de la un pacient la altul, însă rezultatele preliminare nu sunt elocvente.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si