Bărbatul, un cetățean afgan de 21 de ani a încercat să traverseze ilegal granița din Ucraina spre România. Acesta a fost puternic afectat de temperaturile foarte scăzute.

Citeste si: Papa Francisc, donație de 100.000 de euro pentru migranții care sunt blocați la frontiera dintre Polonia și Belarus

Persoana în cauză a fost oprită pe direcţia localităţii Racovăţ

„În data de 24 ianuarie a.c.,

în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi, ca urmare a schimbului de date şi informaţii cu autorităţile de frontieră din Ucraina,  au depistat, în cadrul unei acţiuni organizate în zona de frontieră, o persoană care a trecut frontiera de stat din Ucraina în România.

Persoana a fost oprită pe direcţia localităţii Racovăţ, însă din cauza stării sale de sănătate, a fost solicitat sprijinul unui echipaj medical, cetăţeanul fiind condus la spitalul Dorohoi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean afgan, în vârstă de aproximativ 21 de an şi a trecut ilegal frontiera de stat în România, din dorinţa de a găsi un loc de muncă”, se arată într-un comunicat.

Citeste si: FOTO: Se împlinesc 10 ani de la naufragiul vasului de croazieră Costa Concordia

Tânărul a fost preluat de autoritățile din Ucraina

Potrivit comunicatului, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Bărbatul va fi preluat după externare de autoritățile ucrainene, în baza acordului de readmisie dintre România și Ucraina.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana urmând a fi preluată de autorităţile ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Reprezentanţii statelor vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, mai informează Poliția de Frontieră.

Citeste si: Șapte migranți morți în urma unui naufragiu din Creta

 

Sursa Gândul.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si