Un nou aeroport în România. Unde se va afla și când va fi gata

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul va aloca încă 25 de milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav.

Alex Dumitrescu, vineri 28 august 2020 , 09:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„În judeţul Braşov printre proiectele pe care le analizăm se află şi Aeroportul Braşov, o investiţie extrem de importantă pentru dezvoltarea judeţului Broaşov şi a judeţelor din vecinătate.

Lucrările se desfăşoară într-un ritm susţinut, progresul este evident faţă de vizita anterioară. Aeroportul este finanţat de Consiliul Judeţean, de Primărie şi, evident, şi de Guvern.

În plus faţă de cele 50 de milioane alocate prin legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiţii, Guvernul va mai aloca în cursul acestui an încă 25 de milioane din Fondul de rezervă al Guvernului şi, de asemenea, şi anul viitor vom veni cu sumele necesare în completarea resurselor de care dispun autorităţile locale (…) astfel încât să fim siguri că această investiţie este finalizată cât mai repede „, a declarat Ludovic Orban joi, aflat într-o vizită la şantierul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav.

„Arcele, element de identitate al obiectivului”

„La intrarea în terminalul de pasageri a început montarea arcelor, acele elemente arhitecturale spectaculoase şi complexe din punct de vedere ingineresc, inspirate din moştenirea culturală a Braşovului, care conferă unicitate şi identitate acestui obiectiv.

Ele au fost proiectate de renumitul arhitect braşovean Dorin Ştefan şi, pe lângă aspectul estetic deosebit pe care îl conferă clădirii, au şi funcţiunea practică de a susţine acoperişul”, a precizat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Potrivit acestuia, în paralel, se derulează mai multe lucrări de infrastructură la obiectivul de investiţii.

„Se lucrează foarte intens la balizaj”

„Mă refer la utilităţile care sunt necesare la aeroport. Se lucrează atât la conducta de apă-canalizare, cât şi la cele de electricitate şi gaze naturale, astfel încât, în momentul în care va fi finalizat terminalul, vom avea şi branşamentele necesare pentru toate utilităţile. Sper ca, în perioada următoare, să aducem echipamentele de securitate, care au fost comandate încă de la începutul acestui an, în Germania.

Citeste si: Este oficial. Părinții primesc zile libere plătite dacă se închid școlile

Se lucrează foarte intens şi la balizaj, la sistematizarea pe verticală şi la celelalte nouă obiecte din cadrul Masterplanului Aeroportului”, a precizat Veştea, după o vizită efectuată pe şantier.

Construcţiile la terminalul de pasageri al Aeroportului Braşov-Ghimbav au început în luna martie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si