Un nou cutremur în Gorj: seismul a avut o magnitudine de 3,2

Un seism cu magnitudinea de 3,2 s-a produs, marţi, la ora locală 5:55, în Oltenia, judeţul Gorj, conform datelor Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Author: Diana Bostan marți 28 februarie 2023 , 09:05

seism

Cutremur Gorj

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cutremurul a avut o adâncime de nouă kilometri.

Locuitorii din Gorj sunt îngrijorați, iar mulți dorm cu teama unui nou cutremur mai puternic.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 3,2 a avut loc în Gorj

Seismul a avut loc la 104 km nord-vest de Craiova, 108 km sud-vest de Sibiu, 139 km vest de Piteşti, 164 km sud-est de Timişoara, 183 km sud-est de Arad, 185 km sud de Cluj-Napoca, 201 km vest de Braşov, 214 km est de Belgrad, 218 km est de Zemun şi 224 km nord-est de Nis.

Citește și: Nou cutremur în Turcia

Pe dată de 14 februarie 2023 a avut loc cel mai semnificativ cutremur din această zonă, cu o intensitate de 5,7 pe Richter.

O biserică și o școală din Gorj, afectate după cutremurele din ultimele două săptămâni, vor fi demolate

O școală și o biserică avariate în urma cutremurelor din Gorj urmează si fie dărâmate. Anunțul a venit din partea primarului comunei Arcani. 

La școala din localitate învățau 50 de elevi, însă aceasta va trebui demolată, asta pentru că structura a fost afectată în urma cutremurelor.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Cutremurele din Oltenia au băgat spaima în localnici

“Școala este destul de afectată la  structura de rezistență. Aici este problema, că dacă ar fi fost doar crăpături, cu tencuială ce trebuia reparată, atunci hai să zici că s-ar fi reparat. Soluția unei școli noi este mai ieftină decât consolidarea acestei clădiri”,   a declarat primarul.

Probleme au apărut și la biserica din localitate, iar aceasta va trebui demolată.

„Avem probleme la două biserici, Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Arcani, din centru, și la biserica Sf Dimitrie, tot din Arcani.

Citește și: Cercetătorii au anunțat că cel mai adânc și misterios strat al planetei este o minge solidă de fier. Cât de des vor avea loc cutremure

La biserica Sf Voievozi probleme sunt destul de grave, fiind o clădire foarte înaltă, și având în jur de 145 de ani. Acum doi ani s-au făcut subzidiri, pentru că s-a constatat că nu are o fundație solidă, care să poată să mențină. Probabil de asta nu s-a prăbușit. Acum vom lua hotărârea, dar cu tristețe vă spunem că s-ar putea să fie propusă spre demolare”,   a declarat edilul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si