Un nou cutremur în România. Un seism de 3 grade s-a produs în Brăila

România a fost din nou zguduită de un cutremur, din Brăila de această dată. Un seism cu magnitudinea 3 s-a produs duminică după-amiază.

Author: Diana Puiu duminică 26 februarie 2023 , 19:41

Un nou cutremur în România. Un seism de 3 grade s-a produs în Brăila

Un nou cutremur în România. Un seism de 3 grade s-a produs în Brăila

[Sursa foto: realitatea.net]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că un cutremur a avut loc în Brăila, duminică după-amiază, având magnitudinea de 3.

Acesta s-a produs la 15:11.

Citește și: O biserică și o școală din Gorj, afectate după cutremurele din ultimele două săptămâni, vor fi demolate

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 11 km nord de Brăila, 13 km sud-vest de Galaţi, 142 km nord-vest de Constanţa, 155 km sud-est de Bacău, 157 km est de Ploieşti, 177 km nord-est de Bucureşti, 184 km est de Braşov, 195 km sud de Chişinău, 202 km sud de Iaşi, 210 km sud-vest de Tiraspol. Seismul nu a produs nicio pagubă.

Citește și: Alarma va suna din nou în orașele din România. Raed Arafat anunță exerciții de testare a sirenelor

O biserică și o școală din Gorj, afectate după cutremurele din ultimele două săptămâni, vor fi demolate

O școală și o biserică avariate în urma cutremurelor din Gorj urmează si fie dărâmate. Anunțul a venit din partea primarului comunei Arcani. 

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

La școala din localitate învățau 50 de elevi, însă aceasta va trebui demolată, asta pentru că structura a fost afectată în urma cutremurelor.

“Școala este destul de afectată la  structura de rezistență. Aici este problema, că dacă ar fi fost doar crăpături, cu tencuială ce trebuia reparată, atunci hai să zici că s-ar fi reparat. Soluția unei școli noi este mai ieftină decât consolidarea acestei clădiri”,  a declarat primarul.

Probleme au apărut și la biserica din localitate, iar aceasta va trebui demolată.

Citește și:  Peste 500 de oameni au fost evacuați din clădirile din Hunedoara din cauza seismului

„Avem probleme la două biserici, Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Arcani, din centru, și la biserica Sf Dimitrie, tot din Arcani.

La biserica Sf Voievozi probleme sunt destul de grave, fiind o clădire foarte înaltă, și având în jur de 145 de ani. Acum doi ani s-au făcut subzidiri, pentru că s-a constatat că nu are o fundație solidă, care să poată să mențină. Probabil de asta nu s-a prăbușit. Acum vom lua hotărârea, dar cu tristețe vă spunem că s-ar putea să fie propusă spre demolare”,  a declarat edilul.

Citește și: Un nou cutremur în Turcia. Seismul a avut magnitudinea de 5.3 grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si