Un nou exercitiu de alarmare a populatiei are loc astazi, intre orele 10.00 si 11.00

Un nou exercitiu de alarmare a populatiei are loc, miercuri, in intreaga tara, având ca scop testarea si verificarea sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila. in intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente in toate judetele.

V.P., miercuri 06 septembrie 2017 , 08:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), organizeaza in prima zi de miercuri a fiecarei luni, câte un exercitoi de alarmare publica in toate judetele. Aceastea sunt destinate verificarii functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei.

In intervalul orar 10.00- 11.00, vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente in toate judetele, urmârind, atât verificarea echipamentelor care pot fi actionate in mod centralizat (simultan), cât si a celor cu actionare locala.

Totodata, rezultatele verificarilor vor fi centralizate la nivel judetean si vor face obiectul unor analize in cadrul comitetelor judetene pentru situatii de urgenta, in vederea imbunatatirii modului de alarmare a populatiei in situatii de protectie civila.

In data de 06 august, IGSU a desfasurat, la nivel national, exercitiul de transmitere a mesajelor de instiintare si verificare a sistemului de alarmare publica. Scenariul a presupus, atât instiintarea centrelor operationale pentru situatii de urgenta judetene, cât si verificarea functionarii sistemului de alarmare prin actionarea sirenelor electrice si electronice de alarmare a populatiei.
 

Din centralizarea datelor puse la dispozitie

de catre inspectoratele pentru situatii de urgenta, rezulta faptul ca, la nivel national, din cele 6.913 astfel de mijloace tehnice de alarmare, au fost actionate 5.460 de sirene pe timpul exercitiului.

Din punct de vedere al modului de actionare, 2.865 dintre sirenele functionale pot fi comandate centralizat, iar 2.595 mijloace necesita declansare locala.

Pe timpul exercitiului, personalul propriu a verificat 1.449 sirene de alarmare publica din 445 de localitati, 196 dintre acestea fiind neoperative.

Referitor la timpul mediu de raspuns in cazul actionarii centralizate a sirenelor, acesta a fost de 2,35 minute, iar pentru cele cu actionare locala a fost de 7,42 minute.

In ceea ce priveste zona de acoperire acustica, aceasta a fost de 37,56% la nivel judetean, 81,71% la nivel municipal, 61,42% la nivel orasenesc si de 37,07% la nivel comunal.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine... Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine a avut
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si